Timo Yeh in Team NL bij Robinson Cup

Op 16 juli begint in Glasgow op de Universiteit van West Scotland de Glorney Cup. Dit prestigieuze jeugdtoernooi bestaat al sinds 1949 en heeft dus al een lange geschiedenis en traditie. Timo Yeh is geselecteerd om deel te nemen aan de Robinson Cup (U14) – een onderdeel van de Glorney Cup.

Er worden tussen 16 en 18 juli 5 ronden gespeeld, waarbij Team NL het gaat opnemen tegen landenteams uit Engeland, Schotland, Wales, Frankrijk en Ierland. Stichting Pathena neemt de organisatie voor haar rekening en heeft toestemming van de Schaakbond om sinds jaren weer een Nederlands team af te vaardigen. Voor Timo zal dit een zeer goede ervaring zijn om – samen met andere Nederlandse talenten – te spelen tegen internationale tegenstanders.

Timo Yeh (foto: Harry Gielen)

Naast 20 gemotiveerde jeugdschakers uit heel Nederland is er ook stevige begeleiding. Rick Lahaye, Anne Haast en Mark Haast zijn de coaches op dit toernooi en zullen het team begeleiden. Chef de Mission is Ricardo Catalan, terwijl namens Stichting Pathena ook Marcel Klein in de organisatie zit.

De site van de Glorney Cup laat bij de geschiedenis zien dat Nederland in het verleden al vaker heeft meegedaan aan dit toernooi, het toernooi is zelfs enkele keren in Nederland gehouden. Een eerste blik op internet laat niet duidelijk zien welke prestaties de Nederlanders in het verleden hebben neergezet, maar dit jaar zal in ieder geval goed te volgen zijn. Het doel van Pathena is in ieder geval om te zorgen dat het Nederlands team ook de komende jaren mee gaat doen.

De Glorney Cup bestaat uit 4 afzonderlijke toernooien en de deelnemers in de verschillende cups zijn:

Glorney Cup
(Jeugd U18)
Gilbert Cup
(Meisjes U18)
Robinson Cup
(Jeugd U14)
Stokes Cup
(Jeugd U12)
Jonas Hilwerda
Luuk Baselmans
Derk Kouwenhoven
Robin Reichardt
Jorik Klein
Robin Duson
Eline Roebers
Anna Martinez
Onno Elgersma
Koi Pham
Daniel Kutchoukov
Arthur Maters
Kasper Bleeker
Timo Yeh
Loek van der Hagen
Romayn Brandsma
Ciro Catalan
Roger Labruyere
Jule Cordes
Jesse van Dongen

Meer informatie is terug te vinden op de toernooiwebsite, maar de Nederlandse belevenissen in Glasgow zullen uitgebreid te volgen zijn via de website van Pathena.

Ook op deze website zullen we de verrichtingen van Timo volgen en zorgen voor een slotverslag. Ter voorbereiding is Timo op dit moment actief in de B-groep van het Amsterdam Science Park Schaaktoernooi.

4 reacties op “Timo Yeh in Team NL bij Robinson Cup

  1. Beste Timo,

    Gefeliciteerd met je selectie voor de glorney cup! Ik mocht lang (heel heel lang) geleden twee keer meedoen aan dit toernooi en kijk daar nog steeds met heel veel plezier op terug.

    Succes maar vooral ook veel plezier gewenst.

    Eelke Wiersma

  2. Timo scoorde vanmorgen een belangrijk punt tegen Frankrijk en staat nu op 2 uit 3! Nederland doet het over de hele linie overigens uitstekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*