Teamgevecht op zondag

Voor leden van LSG die niet genoeg hebben aan het schaken op vrijdagavond, onze alternatieve clubavond op chess.com, is er nog een extra mogelijkheid om op zondagavond te spelen in teamverband op die andere grote schaaksite lichess.

Het voortouw wordt hierin genomen door ons bekende lid Boterhoofd. Vragen hierover dan ook gelieve aan hem te richten.

Meedoen is eenvoudig:

1. Maak een gratis account aan op lichess als je nog geen account hebt.

2. Meld je aan bij het team LSG.

3. Meld je aan voor het toernooi.

En Boterhoofd regelt dan verder de rest.

Dit is een teamtoernooi waar alle grote schaakclubs van Nederland aan meedoen. Voor een impressie, zie hier een verslag van onze schaakvrienden in Apeldoorn.

6 reacties op “Teamgevecht op zondag

 1. We kunnen nog wel wat spelers gebruiken! Iedereen is welkom ongeachte speelsterkte. De 10 beste resultaten per club tellen mee, maar het is dus geen enkel probleem als we meer dan 10 spelers hebben. Het is pas over 4 dagen, maar tot nu toe hebben we 11 clubleden waarvan er 7 meedoen in de teambattle.

  • Beste clubgenoten,

   Het is niet alleen dat de beste 10 van een club het aantal punten bepalen maar ook dat Hoe meer sterke spelers we opstellen Hoe meer punten we van de tegenstanders afpakken. Iedereen draagt dus bij, niet alleen de 10 met de meeste punten.

 2. Hoe werkt het verder? Speel je alleen tegen mensen van andere clubs? En telt elke overwinning voor 1 punt of werkt het net als in Arena van Chess.com waarin series overwinningen worden beloond?

  • Als je boven op “team LSG” clickt, kom je op een pagina waar naar “GC teambattle…” verder kan gaan. Dan naar beneden scrollen, en je ziet het: hun soort van `arena’.

 3. Het zal een ontdekkingsreis worden zondag! Ik weet ook niet alles wel dat je niet tegen je eigen team speelt en series worden beloond inderdaad evenals berserken. We hebben nu15 leden dat is dus nog net onder Schaakstad Apeldoorn met 107 leden.
  Meer informatie is op het toernooi zelf ook te vinden.

 4. Ik heb twee keer meegespeeld met caissa (waar ik interne speel). Er doen zijn 140 spelers mee van 10 clubs. Om individueel te winnen heb je rond de 50 punten nodig. Beide keren won Max Warmerdam. Je wordt gekoppeld aan iemand rond je rating (wel een flinke marge overigens). Omdat veel van ons met 1500 beginnen moet je eerst een paar potjes tegen mindere spelers. Dat gaat echter vrij snel. Stukkenjagers won afgelopen keer omdat ze in de breedte sterk waren. Je kunt ook degraderen dus als je maar met 5 man speelt (punten eerste 10 tellen) kan je ook naar de 2de divisie afdalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*