Stuk voor (of toch niet …)

Ronde 3 van de interne competitie kende een bijzonder moment. Een van de schakers in de volle arena deed met zijn volle verstand en met volle overtuiging een stuk in de aanbieding. Reden: tsja, hij stond er al 1 voor en door er een terug te geven kwam hij in een best acceptabele stelling terecht. Toch zat er een klein weeffoutje in het geheel. Hij stond helemaal geen stuk voor en de stelling was dus verre van acceptabel. Auw. Gelukkig is er (bijna altijd) weer een volgende partij.

Trouwe volgers van standen en uitslagen zullen wellicht gemerkt hebben dat een nieuw lid haar … ja, HAAR, intrede heeft gedaan en doodleuk na 3 rondes bovenaan staat.  Dat geeft de burger, of in ieder geval circa 50,31% van de burgers, moed! Omdat ik niet bij de clubavond aanwezig was, moet ik mijn verslaglegging over ronde 3 overigens baseren op schimmige informanten en gefluister op social media. Die hebben mij verteld dat de dame in kwestie iets deed met haar eigen dame in kwestie en nog won ook. Vriendlief kon helaas niet voor een verrassing zorgen en won slechts met 0-1. Gezien het ratingverschil van bijna 1000 punten een knappe prestatie van John om het zo ‘close’ te houden.

Mijn oog viel ook op de winst van Stanley. Ik moet bekennen dat ik bij zijn bord altijd wat langer stil sta. Hoe hij het doet, weet ik niet, maar op een of andere manier staan er altijd 3 stukken aan beide zijde tegelijk in. Je hebt meer spelers bij LSG die een potje schaak als een substituut beschouwen voor 200 kilometer per uur rijden in de spits. Ze smijten met materiaal, hebben uitsluitend oog voor de koning van de tegenstander, zijn compleet onthand zonder dames vanaf zet 10 en in elke partij van hen zitten wel 6 stencils stap 1 t/m 5 tactiek-voorbeelden. Termeulen, Bakker, Erwich, Bloothoofd, Bingen om er een paar te noemen.

Daar tegenover staan de schakers die nooit oversteken, al staat het stoplicht al een uur op rood, is het duidelijk kapot (en de weg in beide richtingen al een week afgesloten). Veiligheid boven alles. De degelijkheid van hun spel doet een Zweeds automerk als amateurs lijken. Oosterom, De Jeu, Van ’t Hof en Uittenbogaard om er een paar te noemen. Zelf hoor ik daar natuurlijk niet bij. Ik steek veelal al na een half uur over.

Duels tussen deze twee groepen kunnen interessant zijn. Wordt het racen of stilstaan? In de ronde 3 zag ik dat het 1,5-1,5 is geworden.

De stand kunt u hier vinden.

Uitslagen ronde 3

Bd White Black Results
1 Muhren, B. (Bianca) Wissen, van M.E. (Michiel) 1 – 0
2 Kettenis, J. (John) Jong, de J.W. (Jan-Willem) 0 – 1
3 Bosse, van den B. (Bart) Kuipers, J. (Joris) 1 – 0
4 Jeu, de M.F.E. (Marcel) Erwich, F.A.G.M. (Frans) 1 – 0
5 Peut, van de A.A. (Aart) Ketel, R. (Raoul) 0 – 1
6 Evenhuis, W. (Wybe) Dorp, Q. (Quirinius) 0 – 1
7 Hof, van ’t E.C. (Eric) Bakker, J.P.A. (Joop) ½ – ½
8 Oosterom, E. (Erik) Schenkelaars, R. (Robin) 1 – 0
9 Schouten, A. (Adriaan) Vernooy, D. (Daan) 1 – 0
10 Termeulen, A. (Albert) Verheijen, J. (Jan) 1 – 0
11 Walraven, M.G.A.M. (Maurice) Serdijn, A.M. (Adinda) 0 – 1
12 Graaf, de R.A.G. (Rag) Schenkelaars, V.F. (Vincent) 0 – 1
13 Bloothoofd, G. (Gerrie) Uittenbogaard, R. (Rob) 1 – 0
14 Kuiper, M. (Chiel) Spaans, M. (Martin) 1 – 0
15 Molsbergen, C.J. (Chris) Bingen, S.S.R. (Stanley) 0 – 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*