2 reacties op “Strijd bij LSG 2 nog niet beslist

 1. Ik krijg zojuist een bericht door van mijn vrienden in Putten:

  Vlaggenschip verliest in Leiden
  TEAM 1 BY JASPER VALSTAR ON MARCH 12, 2017
  Op zaterdag 11 maart stond ronde 7 op het programma en werden we vakkundig opgerold door koploper LSG 2. Het Leidense team is met een gemiddelde rating van boven de 2150 veel te sterk voor de 3e klasse en won alle wedstrijden tot nu toe met gemak. Ook met ons hadden ze geen enkele moeite.
  Ons grootste vrees was daarom om met 8-0 te verliezen. Een creatieve opstelling zou dat moeten voorkomen. Dat lukte, maar wel op een wat vreemde manier. Net als onze meest recente wedstrijd in Leiden, waren er wat vervoersproblemen. Ron Flohr was een minuut of 10 te laat. Robin van Ee en Kevin van Brummelen ongeveer een kwartier.
  Echt veel invloed had dat niet op hun spel. Kevins (2) tegenstander (een IM) sloeg aan het offeren en we hadden er een hard hoofd in dat Kevin dat zou overleven. De Leidenaar offerde bijna al zijn materiaal, maar kwam niet verder dan eeuwig schaak. Ook de computer geeft na 12…Pcxd5 als beste variant voor wit de partij met een onverbiddelijke 0.00 evaluatie. En zo stonden we al snel op het scorebord.
  Ook Ron (8) en Robin (1) waren vrij rap klaar. Robin kwam niet zo goed uit de opening, maar kreeg een kans terug te komen. Een zure blunder (26.Dd3) maakte aan alle aspiraties een eind. Ron kwam in een Siciliaan onder druk te staan, loste dat handig op en kon de aanval overnemen. Dit werd door zijn tegenstander weer handig opgelost, dus zodoende was remise een terechte uitslag.
  Tussendoor verloor Jasper Valstar (3). Na een moeizame opening miste hij de beste kans om de stelling te compliceren (25.c4) en ging hij het schip in. Aan het eind van de tijdnoodfase haalde Olger van Dijk (5) ook een halfje. De muziek was al een tijdje uit de stelling, maar Olger had niet zo veel tijd meer. Toen de 40 gehaald was accepteerde zijn tegenstander de remise.
  Dat kon LSG 2 makkelijk doen, want op de andere borden zag het er voor ons niet al te best uit. Zowel Mark Kortrijk (4) als Rogier Dijk (7) hadden zeker ergens een prima stelling gehad, maar Mark werd in het middenspel onder de voet gelopen en Rogier miste iets waardoor hij de ondankbare taak had een slecht toreneindspel te moeten keepen.
  Tenslotte haalde topscorer Ewoud ’t Jong (6) nog wel een halfje. In een, vanuit het Frans, bekend middenspel – wat de computer overigens als iets beter voor wit taxeert, maar wat Short onlangs nog soepeltjes remise hield tegen Hou Yifan – kwam Ewoud wat onder druk te staan. Hij ontsnapte met een blauw oog, en kreeg zelfs rond de tijdcontrole nog wat tegenkansen. Uiteindelijk bleef er een remise toreneindspel over.
  6-2 dus, en weer geen punten. Over 3 weken krijgen we een nieuwe kans.

 2. Uitslagen LSG 2 (2156) tegen de Puttense Schaakvereniging Door Diepte Omhoog (1973)

  Bord 1. FM Raoul van Ketel 2227 – Robin van Ee 2004 : 1 – 0

  Bord 2. IM Stefan van Blitterswijk 2324 – Kevin van Brummelen 2026 : ½ – ½

  Bord 3. Justin Sender 2015 – Jasper Valstar 1820 : 1 – 0

  Bord 4. Peter Passenier 2146 – Mark Kortrijk 1910 : 1 – 0

  Bord 5. Chris Roosendaal 2126 – Olger van Dijk 1972 : ½ – ½

  Bord 6. Alexander Polak 2145 – Ewoud ’t Jong 2107 : ½ – ½

  Bord 7. Igor Coene 2174 – Rogier Dijk 2016 : 1 – 0

  Bord 8. Gerrie Bloothoofd 2090 – Ron Flohr 1929 : ½ – ½

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*