Spanning, terug van weggeweest en bilnaden (ja, meervoud dus)

De titel van het verslag van de 10de ronde van de interne competitie kon maar geen keuze maken. Zetten we de spanning aan de top centraal, daar er nog 3 spelers zijn die de 2de cyclus kunnen winnen? Of focussen we op de twee oude bekenden die na lange tijd weer eens de interne kwamen bezoeken? Of wijden we enkele woorden aan ten minste 2 zichtbare bilnaden van schakers die door schaakhouding de gemiddelde bouwvakker naar de kroon steken? Wat een luxe, wat een luxe.

De spanning aan de top is om te snijden. Door een remise tegen Van Ketel die zomaar een ‘0’ had kunnen zijn moest De Jong de koppositie afstaan aan Pijpers. Pijpers mocht na zijn GM-norm nog eens bewijzen dat met de doorschuifvariant in de Caro Kann te winnen is. Op plaats 3 staat Van Haastert die zeker die niet kansloos is, ondanks wat minder gespeelde partijen. Mocht Pijpers overigens ook deze cyclus winnen en daarmee automatisch clubkampioen worden voor het 3de jaar op rij, dan gaan we serieus overwegen de interne om te dopen tot “De Arthur tegen de Rest competitie”. De 11de en laatste ronde volgende week wordt allesbeslissend. Ik doe geen voorspellingen over de indeling daar de wegen van Chesspair soms ondoorgrondelijk zijn, doch perfect voor het LSG-systeem! (Mocht u kleine lettertjes kunnen lezen, zeer waarschijnlijk wordt het Haas-Pijpers en Van Dorp – De Jong)

Twee oude bekenden deden hun herintrede. Koen van Lankveld en Arnold Duijnisveld waren al enige tijd niet gesignaleerd, maar beide heren besloten onafhankelijk van elkaar de 10de ronde van de Interne aan te grijpen voor een comeback. Van Lankveld was daarbij het meest succesvol, want hij hield de immer gevaarlijke Kubbinga op een keurig halfje. Duijnisveld verloor ondanks gezond openingsspel van Puck de Wit. De heren zullen met enige verbazing de speelzaal aanschouwd hebben want door de 2 externe wedstrijden, 24 interne deelnemers en zelfs 3 toeschouwers was het een volle bak!

U zit natuurlijk al de hele tijd te wachten op namen en rugnummers van de bilnaden kwestie. Welnu, ik houd de foto’s voor mijzelf. Wat ik er wel over kwijt wil, is dat sommige schakers een aparte zithouding hebben. De meesten overigens niet. Zij zitten in de welbekende schaak-missionaris-houding. In dit standje is de torso licht voorover gebogen, bevinden de handen zich naast het lichaam, waarbij een arm soms op tafel steunt en zijn de benen de 5de en 6de poot van de stoel. Maar je hebt er ook bij wiens hoofd er elk moment vanaf lijkt te vallen en uitsluitend met een uiterste inspanning hun hoofd tussen hun handen op de nek weten te houden. Weer anderen kunnen niet veel anders zitten dan een kind dat 8 uur lang naar The Bold and the Beautiful moet kijken zonder een woord Engels te spreken of ondertiteling te kunnen volgen. Tot slot heb je de bouwvakkerszit. Zij zetten de stoel wat meer naar achteren en hun romp maakt een beweging alsof schoenveters terstond vast moeten worden gemaakt. U raadt het al wat dan het aanzicht is als een hemd die avond wat aan de korte kant is en een broekriem net een gaatje te los was aangetrokken.

Ronde 11 belooft veel vuurwerk aan de topborden tussen Arthur, Jan-Willem en Edwin. Hopelijk kunnen de heren allemaal!

Uitslagen van ronde 10

Bd White Black Results
1 Jan-Willem de Jong Raoul van Ketel ½ – ½
2 Igor Coene Edwin van Haastert 0 – 1
3 Arthur Pijpers Erik Oosterom 1 – 0
4 Frans Erwich Quirinius van Dorp 0 – 1
5 Don van den Biggelaar Bart van den Bosse 0 – 1
6 Aart van de Peut Chris de Weert 1 – 0
7 Wim Heemskerk Eric van ’t Hof ½ – ½
8 Daan Vernooy Rob Uittenbogaard ½ – ½
9 John Kettenis Frank Oei 0 – 1
10 Robin Schenkelaars Michiel Zeevaarder 0 – 1
11 Rudy van Wessel Gerrie Bloothoofd 1 – 0
12 Michael Kubbenga Koen van Lankveld ½ – ½
13 Stanley Bingen Sander Koning 0 – 1
14 Arnold Duijnisveld Puck de Wit 0 – 1

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*