Soepel

Afgelopen vrijdag was een mooie dag voor LSG zoals iedereen inmiddels heeft kunnen lezen op de webpagina. Sportploeg van het jaar is niet niks, zeker als een schaakteam die eer krijgt. In de luwte van deze prestatie probeerde een deel van de ploeg Amstelveen uit te schakelen voor de 3e ronde van de beker.
** Update: Ook de partij van Michiel is beschikbaar en van commentaar voorzien **

Dat ging eigenlijk relatief eenvoudig. Was er in de eerste ronde nog een nachtelijke snelschaaksessie nodig om tegenstander CSV er onder te houden, geen feedback jongens ik lees gewoon de uitslag voor, nu wonnen we met 3-1.

Jan Willem speelde een redelijk moderne 4.Dc2 Nimzo. Tegenstander Florian Jacobs kende het bij lange na niet zo goed als Jan Willem maar deed wel steeds de goede zetten. Dat is best knap in de complexe stelling die ze op het bord brachten. Het werd vrij snel remise dus. Gelukkig was het inmiddels duidelijk dat Arthur vanuit een Koningsindiër Sybolt Strating onder de voet aan het lopen was. In het begin van de partij leek me de activiteit die Arthur nog redelijk op te wegen tegen zijn wat mindere structuur. Toen Strating na het ferme Lg5 h6 terug ging met Le3 was het duidelijk dat alleen Arthur kon winnen. Dat deed hij bijzonder efficiënt.

Zelf wist ik aan bord 4 te winnen van Paul-Peter Theulings. Zijn uitnodiging om op een dubieuze Aljechin (4.Pf3 Pc6) in te gaan sloeg ik wijselijk af, daar had ik echt voor het laatst in 2006 of zo naar gekeken. De stelling die ik kreeg vond ik eigenlijk ook al snel prettig. Als je de partij analyseert was het echter niet al te duidelijk.

Als laatste was daarna Michiel nog bezig tegen Tjerk Vos. Michiel speelde een Spanjaard die hij al heel lang speelt (3.Lb5 Pf6 4.0-0 Lc5 5.Pxe5) en elke keer vraag ik me af of dat goed gaat, en het gaat bijna altijd goed. Hij kwam leek me in een wat minder eindspel terecht en volgens eigen zeggen had dat in tijdnood verkeerd kunnen aflopen. Zoals het ging werd het echter remise.

3-1 dus en zoals gezegd ging dat soepeler dan de meeste bekerrondes die we spelen. Het team waar we de laatste twee jaar van verloren hebben, Kennemer Combinatie, is inmiddels uitgeschakeld dus dat lijkt perspectief te bieden om ver te komen. Het team uit Haarlem (HWP) dat verantwoordelijk was voor deze uitschakeling wist echter ook een gemiddelde van bijna 2400 op de borden te brengen. Nog een lange weg te gaan dus met ongetwijfeld spannende momenten.

Tekst: Eelke Wiersma

2 reacties op “Soepel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*