Snelschaken ronde 1: Uittenbogaard wint!

Alhoewel, hij won zijn groep. De winnaar van ronde 1 was namelijk Edwin van Haastert. Door het nieuwe format moest hij in een groep van 6 het opnemen tegen De Jong, Pijpers, Van Wessel, Heemskerk en Van ’t Hof. De groep was tot stand gekomen na 10 rondes Zwitsers met 32 deelnemers. Groep 2 werd gewonnen door Ivo Wantola, groep 3 door Gerrie Bloothoofd, groep 4 door Frans Erwich, 5 door Adinda Serdijn en inderdaad, groep 6 door Rob Uittenbogaard.

Nu ben ik niet helemaal objectief, maar ik had de indruk dat het nieuwe format menigeen beviel. De rode hoofdjes in groep 1 zeiden voldoende. Na 5 rondes stonden Van Haastert, Pijpers en De Jong op 3,5 uit 5. Van Wessel had 3 punten en Heemskerk 1,5. Van ’t Hof had zijn lichaam ter beschikking aan de wetenschap gesteld en geen punten gescoord. Op basis van onderling resultaat ging de titel naar Van Haastert en terecht, want hij had in de onderlinge duels van beide mede-koplopers gewonnen.

De stand na 10 rondes Zwitsers gaf overigens een vertrouwd beeld. Een zekere De Jong had maar weer eens 10 uit 10 gescoord en een TPR van 3825, net iets onder zijn gebruikelijke snelschaak TPR bij LSG van 4877. Alleen in dit format moet je je energie niet te vroeg verspillen, zo is gebleken. Aan de uitslagen in de andere groepen bleek ook dat het spannend was. Niemand won ongeslagen zijn of haar groep.

Dan was er nog 1 bijzondere partij. Een speler speelde zijn paard van c3 naar e5. Een paard met een lopercomplex.

Alle eindstanden van de groepen op de website zetten is een hoop typewerk, ongeveer het enige nadeel van het nieuwe format. En de uitslagen van het Zwitsers t/m ronde 10 zijn allemaal leuk en aardig, maar vanaf 22.20 uur waren ze niets meer waard toen elke groep op 0 uit 0 begon.

Volgende keer doen Magnus Carlsen en Gari Kasparov mee aan het LSG snelschaken, al vind ik wel dat ze dan eerst nog hun lidmaatschapsgeld moeten betalen. En op tijd, want dat scheelt 5 euro.

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*