Slotbeschouwing Interne Competitie LSG ’14-’15, eerste helft

Hulde voor de kampioen. Voor als ik mij niet vergis de 5de maal op rij won Arthur Pijpers ‘een helft’. Ongeslagen en met een TPR van 2600+. Degenen die een kampioenschap mogelijk maken zijn alle overige spelers op een interne ranglijst. Daarom hier een slotbeschouwing op nog 69 andere kampioenen.

Plaats 2 was er voor Rudy. Niet bijzonder voor hem. De nederlaag in het onderlinge duel met Pijpers deed hem de das om.

Plaats 3 was er voor Raoul. Met een overwinning in de laatste ronde op Rudy, sprong hij over menigeen heen.

Plaats 4 was er voor Justin. Hij zal vooraf getekend hebben voor een TPR van 2200 en een mooie eindnotering, maar door drie nullen in de laatste ronde zal het toch een beetje aanvoelen als ‘er zat meer in’. En Justin: en passant slaan doe je direct, voortaan geen tussenzetjes meer!

Plaats 5 was er voor Erik. Van de klan van Erik’s. Hij staat bekend om zijn degelijkheid. Enige smetje is dat zijn TPR van 2054 niet gelijk was aan zijn rating van 2045.

Plaats 6 was er voor Eric. Van de clan van Eric’s. Als Eric punten gaat scoren tegen de top 3/4, dan kan er nog meer uit komen.

Plaats 7 was er voor Robert. Diverse pogingen zijn partijen te doorgronden zijn inmiddels door Nobelprijswinnaars ondernomen. We wachten nog steeds op antwoord.

Plaats 8 was er voor Arthur. En met een fraaie TPR van 2156 liet hij zien dat er rekening met hem moet worden gehouden!

Plaats 9 was er voor Edwin. Jammer dat hij slechts 4 maal kon, want aan zijn 4 uit 4 was te zien dat hij mogelijk Arthur had kunnen afstoppen.

Plaats 10 was er voor Albert. Zijn resultaten bestaan uit 1-en en 0-en. Het blijkt dat hij in 1736 een keer remise heeft gespeeld.

Plaats 11 was er voor Marcel. Wat maar weinig weten is dat Marcel erg grappig is over de Whatsapp. Ik raad iedereen aan hem dagelijks een aantal keer te appen.

Plaats 12 was er voor Daan. Briljant in de eerste 25 zetten, daarna wil het nog wel eens haperen. Trek je dus niets aan van zijn voorstel om volgend jaar in de interne Komodo 8 op zet 25 de partij automatisch uit te laten spelen zodat de spelers gezellig eerder aan de bar kunnen gaan zitten.

Plaats 13 was er voor Don. The Don gaan we vanaf nu maar zeggen, want met een TPR van bijna 300 elo punten boven zijn rating had hij een hele beste eerste helft.

Plaats 14 was er voor Coenraad. Cruijff zal er trots op zijn. Misschien Coenraad ook wel.

Plaats 15 was er voor Frans. Beetje grillig dit jaar onze Frans. Misschien moet hij met zwart meer 1. … e6 gaan spelen.

Plaats 16 was er voor Joop. Bij hem vlogen soms de stukken wild over het bord. Memorabel was zijn partij tegen Jan Verheijen.

Plaats 17 was er voor Wim. Als teamcaptain van het eerste zou je verwachten dat hij vanaf nu boven verwachting gaat spelen … en inderdaad, zijn TPR kende een lichte ‘plus’!

Plaats 18 was er voor Rolf. Wellicht de laatste keer dat hij zo “laag” eindigt. Vooral doordat hij de laatste rondes niet kon zakte hij terug. Zijn TPR zegt genoeg: hij komt eraan!

Plaats 19 was er voor Aart. Hij zal niet helemaal tevreden zijn. Al speelde hij een zeer mooi potje tegen Frans in ronde 2.

Plaats 20 was er voor Herman. Met 50% en een TPR net boven zijn rating zal hij wellicht denken: “best okay”. Wij ook.

Plaats 21 was er voor Adriaan. King Adriaan vanaf nu. Een TPR van 466 Elo punten boven zijn rating en een hele nette remise tegen Aart in de laatste ronde. Een hoogvlieger.

Plaats 22 was er Robin. Ook voor hem een fors hogere TPR. En een stuk hoger geeindigd dan een zekere Vincent S. Zal de zoon de plaats van de vader gaan innemen? Als hij met name in het middenspel nog wat meer de tijd neemt, dan zit er nog veel meer in!

Plaats 23 was er voor Marcel. Hij kon helaas de laatste paar rondes niet. Sterke speler en een mooie aanwinst voor LSG!

Plaats 24 was er voor Jan. Ook hij zit in de groep van TPR-kanonnen. Mooie eerste helft van onze Jan!

Plaats 25 was er voor Joris. Beetje ups en downs. Zijn zege op Luuk met een fraaie pionnenstorm door het centrum zal in zijn ‘my best games’ komen.

Plaats 26 was er voor Michiel. Hij kwam wat weinig, maar beste mensen, het was voor een goed doel want over niet al te lange tijd kunnen we allemaal over de A4 rijden die Michiel in zijn eentje momenteel aan het aanleggen is.

Plaats 27 was er voor Rob. Zijn inzet voor de LSG jeugd is ongekend! Soms had hij er zoveel energie in gegooid dat een potje schaak echt niet meer kon. Rob: dank voor alles tot nu toe voor de jeugd en ga zo door!

Plaats 28 was er voor Luuk. Een van de spelers die eigenlijk altijd blij is. Bij iedereen kan je zien of-ie verloren of gewonnen heeft. Bij Luuk niet. Over zijn TPR mag hij trouwens zeker blij zijn.

Plaats 29 was er voor Michiel. Net als zijn naamgenoot kon hij niet zo heel vaak spelen. Maar van de 5 potjes die er wel kwamen gingen er 3 gewonnen. Een van de nederlagen was tegen Arthur. Tsja, dat kan een keer gebeuren.

Plaats 30 was er voor Henk. Zijn eerste seizoen bij LSG. En soms zal hij gedacht hebben: “waarom ben ik niet bij Volendam gaan spelen waar de sterkste schaker momenteel bijna stap 1 heeft gehaald”. Toch weet ik zeker: dit is nog maar het begin voor Henk.

Plaats 31 was er voor Chris. Hij zal niet helemaal content zijn met de resultaten. Misschien lag het aan de indeling? Met Swiss Master was hij vast hoger geeindigd …

Plaats 32 was er voor Ernst. Ach, wat moeten we daarvan zeggen. Nu beginnen over een fietspomp slaat natuurlijk nergens op. Hij lijkt zijn energie vooral te bewaren voor de externe om zijn hoogste doel in het leven ooit te bereiken: meer ELO dan Albert.

Plaats 33 was er voor Chiel. Hij startte ijzersterk maar 3 nullen in rondes 8 t/m 10 wierpen hem terug. Desondanks mag hij een lekker glaasje wijn nemen op zijn eindnotering en TPR.

Plaats 34 was er voor Johan. Hij heeft nog niet helemaal zijn interne draai gevonden. Maar elke ranglijst heeft een linker rijtje en een rechter. En hij staat gewoon in het linker rijtje. Niks aan de hand dus.

Plaats 35 was er voor Jaap. De laatste plek in het linker rijtje. Hij kon niet zo heel vaak meedoen. Maar als hij speelde, dan volgde er best van een 1. Sterker, achter de 3 interne potjes staat toch echt 3x een 1.

Plaats 36 was er voor Chris. Kijk, er kan maar 1 iemand het rechter rijtje winnen en wie anders dan Chris? Volgende competitiehelft promotie naar het linkerrijtje!

Plaats 37 was er voor Bart. Gokje dat hij niet alles uit de kast heeft gehaald. Hij leek intern te sparen en extern te oogsten.

Plaats 38 was er voor Frank. Als relatief nieuw lid kan hij eigenlijk niet ontevreden zijn. Een mooie zege op Rob mag niet onvermeld blijven.

Plaats 39 was er voor Quirinius. Hij kon pas vanaf ronde 7 of zo. De wedstrijdleider moest af en toe het indelingsprogramma een tik geven om de juiste paring voor Q te vinden. Van zijn zwarte stelling tegen Albert heeft hij alleen af en toe nog nachtmerries. Niet over beginnen dus.

Plaats 40 was er voor Dirk. Ik sluit niet uit dat hij stukken in zijn baard bewaard. Jammer dat we hem niet vaker zagen. Mooie schaker.

Plaats 41 was er voor Wim. Wim heeft onlangs een vrije val cursus gedaan zonder parachute. Iemand moet hem nog even vertellen dat het echte schaakleven weer begonnen is. Volg hem in Groningen tijdens de kerst. Als ze denken dat gaswinning schade kan aanbrengen hebben ze een getergde Wim nog nooit meegemaakt …

Plaats 42 was er voor Paul. Terug van weggeweest. Het ritme is er nog niet helemaal. Degelijkheid werd soms afgewisseld met … ehhh … het tegenovergestelde van degelijkheid. Diehkjileged dus.

Plaats 43 was er voor Rick. 100%. Yeah baby! Klein detail: uit 2 potjes.

Plaats 44 was er voor Vincent. Nee, niet helemaal zijn ideale helft. De loodjes van extern wedstrijdleider bij LSG wedstrijden op zaterdag gaan toch zijn tol eisen.

Plaats 45 was er voor Daan. Met Luuk strijdt hij regelmatig om de meest blije speler award. Als ik me niet vergis zaten er dit seizoen een paar hele korte potjes bij. Die waren denk ik niet helemaal de bedoeling, want er zat meer in. Maar de 1 tegen Jaap mocht er zijn!

Plaats 46 was er voor Peter. 100%. Yeah baby! Klein detail: uit 2 potjes. Deja vu? Klopt. Zie plaats 43.

Plaats 47 was er voor Adinda. Denk niet dat Adinda de eindrangschikking inlijst dit jaar. Want 1,5 uit 5 voor iemand die extern als een Carlsen huishoudt, is iets te weinig.

Plaats 48 was er voor Jan. Hell Mountain zoals Anand hem altijd noemt. Jan kon en kan beter. Wacht maar af, zijn ideale helft komt nog wel eens een keer.

Plaats 49 was er voor Eelco. Hij speelde met wit en won. Wit. Won. Eelco -> Wit -> Won. En nu allemaal, 300x: Eelco -> Wit -> Won. Eelco -> Wit -> Won. Eelco -> Wit -> Won. Eelco -> Wit -> Won.

Plaats 50 was er voor Igor. Denk niet dat hij weet dat hij 50 is. Gefeliciteerd!

Plaats 51 was er voor Frank. Soms zie je Frank boos zijn op zichzelf. Een zeer goede eigenschap in het schaken. Het betekent dat je eigenlijk beter kan. Zal hij ook vinden.

Plaats 52 was er voor Michael. We hebben hem een beetje gemist dit seizoen. Hij kan zo mooi aanvallen!

Plaats 53 was er voor John. Net als Rob zag je John na het jeugdschaak soms zitten alsof hij zojuist op open zee een witte haai een uur van zich af heeft moeten slaan, terwijl een draaikolk hem mee wilde sleuren.

Plaats 54 was er voor Erwin. Hij liet helaas na 2 rondes weten voorlopig te stoppen met schaken. Wij weten allemaal dat stoppen me roken 18.369 keer makkelijker is.

Plaats 55 was er voor Peter. Hij richt zich op de externe en weet inmiddels 1000 manieren om alle kikkers tijdig in de kruiwagen bij en uitwedstrijd te hebben.

Plaats 56 was er voor Puck. Zij trotseerde soms de harde mannenwereld van het schaken. Sterker, zo af en toe bijt ze er een de kop af!

Plaats 57 was er voor Sander. De speelsterkte van Sander neemt zienderogen toe. Dan is gewoon geduld hebben. De resultaten komen binnenkort.

Plaats 58 was er voor Maurice. Snel bij snelschaken. Rapid bij rapidschaak. Maar bij gewoon schaak lukte het niet helemaal dit deel van het seizoen.

Plaats 59 was er voor Oei. De enige in deze lange lijst die er met zijn achternaam in mag.

Plaats 60 was er voor Julius. De enige in deze lange lijst met publiek. Heeft een frisse stijl. De interne punten gaan in deel 2 dit seizoen zeker een keer komen.

Plaats 61 was er voor Stanley. Hij stond in wellicht 3 partijen zeer goed tot gewonnen, maar wist er slechts 1 te verzilveren.

Plaats 62 was er voor Wiebe. Of is het Wybe. Een extern potje die op de interne lijst terecht is gekomen.

Plaats 63 was er voor Jaap. Hij kon niet zo vaak spelen, en de twee interne potjes brachten niet wat hij wellicht zelf verwacht had.

Plaats 64 was er voor Jonathan. Hij kwam alleen de laatste ronde. Hij dacht dat de eindrangschikking in % zou worden opgemaakt. Speelde in goede stand tegen Michiel dus alles of niks. Het werd 0%.

Plaats 65 was er voor Martin. Hij kwam alleen de eerste ronde. Martin: de interne bij LSG is geen Knock Out systeem.

Plaats 66 was er voor Wilbert. Nee, zijn 0 uit 2 is niet conform verwachting maar zowel tegen Robert als tegen Jan waren er kansen.

Plaat 67 was er voor Jan-Willem. Het zegt wel veel over de kracht van de interne competitie van LSG dat een speler, een IM, met een ELO van 2453, op plaats 67 eindigt. In de onlangs gehouden Quatar Open had plek 67 een rating van 2588. Dat was het sterkste toernooi op aarde. Ik denk dat onze competitie dus wel in de top-5 staat.

Plaats 68 was er voor Ruud. Of is het Duur. Een extern potje die op de interne lijst terecht is gekomen.

Plaats 69 was er voor Hugo. Een potentieel nieuw lid die het einde eens sfeer kan proeven. Hugo: een 0 smaakt niet zo lekker, maar wacht maar tot je de smaak van een 1 proeft, die is 1000x zoeter!

Plaats 70 was er voor Chester. Hij kwam aan het begin een keertje sfeer proeven, maar de bittere smaak is kennelijk nog niet weggespoeld.

Tot zover de nabeschouwing. Volgende keer alleen de oneven nummers. En alleen plaatsen die deelbaar zijn (en op een heel getal uitkomen) door 13.133.313 .

 

 

 

 

 

5 reacties op “Slotbeschouwing Interne Competitie LSG ’14-’15, eerste helft

  1. Robert, weer een mooi verslag. Bedankt ook voor de uitstekende wedstrijdleiding, week in week uit!

    Verder felicitaties aan Justin, Arthur en Don, die, als ik goed heb gerekend, zich hebben geplaatst voor respectievelijk LSG 2, LSG 4 en LSG 5 in het seizoen 2015/2016.

  2. mooi geschreven, maarruh klopt dat wel over mij.

    Toen Noteboom nog in Visser ´t Hooft gespeeld werd ben ik wel eens van de bovenste speelzaal naar beneden gelopen al continu vloekend en tierend. Ervaren Notebomers weten dat dat best een eind was. Rick, die met me meeliep, vond het zelfs zo erg dat ie er halverwege van moest zeggen. Nou dat hielp. NOT!

    Tja in het denksportcentrum zijn geen trappen. Dat zal het wezen.

  3. Mooi lijstje! Complimenten. Het is je wederom gelukt om meerdere malen een grote glimlach op mijn gezicht te krijgen 🙂 ga zo door in 2015!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*