Sinterklaassnelschaak

Ronde 2 van het LSG snelschaaktoernooi is er traditioneel een met een overdaad aan snoepgoed. Tussen marsepein, pepernoten, schuimpjes en snoepjes zaten dinsdagavond bijna 30 schakers zich dood te ergeren aan hun onkunde op het bord. Snelschaken is namelijk van alle schaakvormen de meest meedogenloze.

Het probleem bij snelschaken is dat je op 1 avond 16 partijen speelt en menig partij wint ‘die je had moeten verliezen’ en verliest ‘die je had moeten winnen’. Eigenlijk doe je het nooit goed. De enkele partij waar je gewoon prachtig speelt en met groot vertoon van macht je tegenstander oprolt, verdwijnt al snel uit het geheugen als je een potje later met 6 stukken meer door je vlag gaat. Of helemaal weggespeeld wordt en dan opeens mag claimen omdat je tegenstander zich per ongeluk schaak laat staan. Nee, snelschaken is een andere sport dan schaken. Het enige dat beide takken van sport typeert is dat degenen die in de ene sport, het schaken, best redelijk zijn, ook best redelijk zijn in de andere, het snelschaken. Maar daar houden de overeenkomsten dan ook op.

De winnaar van het Sinterklaassnelschaaktoernooi (1.378 punten bij scrabble) werd Arthur Pijpers. Samen met Jan-Willem de Jong had hij 13,5 punten verzameld, maar Arthur had een mini-mini-mini beetje meer weerstand gehad. Plaatsen 3 en 4 werden gedeeld door Rudy van Wessel en Ivo Wantola, waarbij in hun geval Rudy de meeste wind tegen heeft gehad.

Opvallende prestaties waren er nauwelijks. Alleen Maurice Walraven is flink uit zijn slof geschoten met een enorme TPR. Daarvoor had hij de ‘Sinterklaassnelschaakratingprijs’ (past niet op scrabble bord, geen punten dus) kunnen ontvangen. Helaas was hij reeds huiswaarts gekeerd en de zak met gemengde chocoladepepernoten ging naar Arthur Belle die ook een mooie +TPR had.

Normaliter verschijnt nu ongeveer de eindstand en uitslagentabel maar ik heb van Arthur Pijpers geld gekregen om dat niet doen, want opnieuw wist hij in het snelschaken niet van mij te winnen. Op mijn beurt had ik mijn 250ste ‘nul’ tegen Erwich en dat wou ik ook graag geheim houden.

De reden voor het ontbreken die ik hierbij officieel opgeef is dat de memorystick met uitslagen onvindbaar is. Meest logische verklaring die ik tot nu toe heb is dat kabouters, verkleed als kleurenpieten, het ding vannacht hebben meegenomen. Dus u zult even een week moeten wachten, (en dan zijn Arthur en ik er ook wel overheen).

Een warm welkom voor aspirant lid Leroy Klotz die zich direct voor de leeuwen wierp door de snelschaakavond als zijn kennismaking met LSG uit te kiezen. En een warm dankjewel voor Chris de Weert die de indelingen deed.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*