Ruime zege LSG 6

Voor de eerste ronde in de vijfde klasse mochten we op bezoek bij Caissa Amsterdam. Vlak bij Muiderpoort speelden we in een prachtig buurthuis; een groot oud pand dat van binnen ingericht was met een keuken, diverse spreekkamers en twee grote schaakzalen. Een verslag aangeleverd door Olivier Huizer
Qua rating zijn wij een middenmoter in deze klasse en toch hebben we flink uitgehaald met een 1,5-6,5 score.
Enige verliespartij was van Johan. “Mijn potje was niet echt veel… Ik wilde graag in de aanval winnen. Echter nadat de eerste schermutselingen hadden plaats gevonden, bleek mijn aanval weinig voor te stellen, hij pakte wel twee van pionnen en spoedig daarna kon ik opgeven”
Vincent was als eerste klaar. “Ik speelde een kort potje waarbij mijn tegenstander een kwal offerde waarbij hij dacht een aanval te hebben. Dat bleek tegen te vallen en na ruil van mijn toren tegen twee stukken stond ik een vol stuk voor”

Michel Hubert speelde een aardige partij waarbij zijn tegenstander op zet 34 ineens door zijn vlag ging. Een meevaller in remiseachtige stelling.

Zelf speelde ik na tijden weer eens een winstpartijtje! Na de opening vond mijn tegenstander niet het juiste plan, sloeg een remiseaanbod af maar ging daarna niet meer zo sterk verder.

Toen Robin en Patrick ook nog wonnen was het feest compleet. Don maakte nog een halfje en als laatste was Juri nog bezig. Hij was handiger in het eindspel en haalde aan het einde van de middag de vis op het droge.


Don al klaar en Juri nog aan het werk!
Met 6,5 punt zijn we lekker begonnen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*