Rudy van Wessel benoemd tot Lid van Verdienste

Rudy tijdens het Noteboom 2020 (foto Harry Gielen)

Afgelopen vrijdag, 4 september, is Rudy van Wessel benoemd tot Lid van Verdienste. Tijdens de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering werd hij door het bestuur voorgedragen voor zijn jarenlange inzet voor LSG. De aanwezige leden, in groten getale opgekomen om hun waardering kenbaar te maken, stemden onder luid applaus in met de voordracht.
Kort nadat Rudy naar het Westen was verhuisd, werd hij in 1999 lid van LSG. In de twintig jaar die volgden heeft Rudy zich op vele terreinen ingezet. Afgelopen weekend nog was hij de stuwende kracht achter het Kroeg&Loper toernooi. Toen duidelijk werd dat er weer geschaakt kon worden, ging hij direct aan de slag. Tot vreugde van velen.

Rudy was van 2006 tot 2012 voorzitter van onze vereniging. En, nadat hij de hamer had overgedragen, nam hij het Noteboom onder zijn hoede. Inmiddels zijn we 8 jaar verder. Het toernooi maakte twee verhuizingen mee; van het Leonardo College, naar CORPUS en vervolgens naar het Fletcher Wellness Hotel. Het aantal deelnemers steeg gestaag tot meer dan 300. Begin dit jaar hadden we een vierkamp van Oude Meesters met Karpov, Timman, Hübner en onze eigen Predrag Nikolic. En wie herinnert zich niet de jubileumvierkamp van 2015 met Van Wely, Timman, Nikolic en Smeets? Of de simultaan van Anish Giri?
Veel oude en nieuwe leden komen wekelijks al om 19:00 uur naar de club. In dat uurtje voorafgaand aan de interne, bespreekt Rudy partijen van hen zelf. En dat al 8 jaar lang, week in, week uit.

Als bestuur zijn wij van mening dat dit een mooi moment is om je voor te dragen als Lid van Verdienste. Je hebt het meer dan verdiend. Moge jouw inzet als voorbeeld dienen voor anderen, ter meerdere eer en glorie van ons illuster genootschap.

5 reacties op “Rudy van Wessel benoemd tot Lid van Verdienste

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*