Ronde 6

Omdat uw razende reporter in ronde 6 niet helemaal topfit was, heeft hij weinig meegekregen van de partijen. Bijvoorbeeld de overwinning van LSG 7 tegen het (op papier) sterkere Oegstgeest 4 is gemist, waaronder een fraaie 1 van Don van de Biggelaar tegen een tegenstanders met >200 ratingpunten meer.

Ook de eerste schaakpartij van Thomas van ’t Hof werd gemist. Ja, inderdaad, de zoon van Eric, maakte zijn (proef)debuut bij LSG tegen Adriaan Schouten. Helaas kon het debuut niet met een 1 verwelkomd worden, maar hopelijk heeft hij de smaak te pakken. Voor zijn vader geldt dat in ieder geval al, want met een koele remise tegen Wim blijft Van ’t Hof senior bovenin meedraaien. Aan de top floepte Arthur Pijpers overigens daardoor net voorbij Wim.
Het zal vast niet vaak gebeurd zijn dat er twee vader-zoon combinaties bij LSG spelen op hetzelfde moment. Wel even goed opletten natuurlijk wie je aan het einde van de avond meeneemt terug naar huis. Geeft een hoop gedoe om midden in de nacht weer van zoons te wisselen.
Ook Aart van de Peut en Marcel de Jeu draaien lekker mee bovenin. Aart moest dan wel even Ernst Gevers van zich afschudden. Heb niets van de partij gezien, maar ik gok op een ingewikkeld eindspel in tijdnood. Marcel versloeg nadat hij en Erik van Oosterom een nieuwe recordpoging deden van meest rustige opening aller tijden, diezelfde Erik en mag een TPR van 2223 achter zijn naam zetten na 6 rondes. Overigens is het wel een LSG TPR, wat zoveel betekent dat er maar liefst 3 mensen zijn die het volkomen onduidelijk kunnen uitleggen hoe het misschien wel eens zou kunnen werken.

Leuk detail wellicht is dat er momenteel 63 mensen op de interne ranglijst staan. Goed, een enkeling is naar binnen gesmokkeld op basis van een externe wedstrijd, maar zo’n groot aantal is mooi. Dus #64, kom zeker ook naar de dinsdagavonden, je hebt de kans alle vakjes van het schaakbord compleet te maken.

Dank aan Chris de Weert voor het waarnemen!

De stand vindt u hier.

Results of Round 6

Bd White Black Results
1 Hof,van ’t E.C.(Eric) Heemskerk,W.(Wim) ½ – ½
2 Erwich,F.A.G.M.(Frans) Pijpers,A.(Arthur) 0 – 1
3 Jeu,de M.F.E.(Marcel) Oosterom,E.(Erik) 1 – 0
4 Serdijn, A. (Adinda) Termeulen,A.(Albert) ½ – ½
5 Gevers, E. (Ernst) Peut,van de A.A.(Aart) 0 – 1
6 Straver,R.(Robert) Belle, A (Arthur) 1 – 0
7 Kettenis,J.(John) Van Os, A. (Albert) 0 – 1
8 Lankveld, van K. (Koen) Kuiper,M.(Chiel) 1 – 0
9 Weert,de C.W.J.(Chris) Schenkelaars, V. (Vincent) 0 – 1
10 Kuipers, J. (Joris) Schenkelaars, R. (Robin) 1 – 0
11 Bosse,van den B.(Bart) Binnendijk, W. (Wilfried) 0 – 1
12 Hoogeveen, L. (Luuk) Aalders, P. (Peter) 0 – 1
13 Schouten, A. (Adriaan) Hof, van ’t T. (Thomas) 1 – 0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*