Ronde 4 van het Zwitsers hier!

Het Zwitserse toernooi bij LSG heeft alweer haar 4de ronde achter de rug. Voordat we met het leuke gedeelte beginnen, eerst maar even het slechte nieuws: helaas waren er een paar spelers zonder bericht niet op komen dagen. Niet goed voor de competitie en niet goed voor de tegenstander die voor niets naar de club komt. Het is een vrije wereld, maar als je je opgeeft voor Zwitsers, dan heb je verplichtingen! 

De 4de ronde in groep B was vooral leuk vanaf bord 3, want 1 en 2 hadden een vrij rustige avond. Tegenover Bart van den Bosse en Jan Hellenberg zat immers niet meer dan een lege stoel. De heren mogen nu zeer waarschijnlijk de volgende ronde gaan uitmaken wie een voorschot neemt op de titel in groep B.

Chris de Weert haalde een Mooij scalp binnen door Marco de Mooij te verslaan. Verder waren de uitslagen niet wereldschokkend. Een batterij aan lieden volgt de heren op plaats 1 en 2 op 1 punt. Er kan dus nog van alles in deze groep gebeuren. Ja, ja, de bal is net zo rond als het schaakbord vierkant is. U begrijpt het denk ik al, van de B-groep heb ik weinig gezien of gehoord. Een zekere Frank K fluisterde mij in dat hij straalverloren stond tegen en zekere Puck de W, maar met een een truc veranderde een zekere 0 in een zekere 1. ‘Verloren’ partijen winnen, zo blijkt overigens uit onderzoek, hebben hetzelfde effect op de gemoedstoestand als XTC en andere drugs.

In groep A kwam Eric van ’t Hof niet verder dan een halfje tegen Jan-Willem de Jong. Op 6 momenten heb ik aldaar een stukje van de partij gezien, maar op basis van die momenten kwam er alleen een stuk van een van beide over de middenlijn om te ruilen. Ivo Wantola deed een Magnusje met Jonathan Faydi: je neemt helemaal niets, geen enkel ingrediënt en toch, na 5-6 uurtjes niets van niets, ta daaaaah, een gerecht! Ofwel, opeens had Wantola een punt, daar waar een halfje wel zo billijk leek.

Geheel tegen de verwachting in gaan Rudy van Wessel en Arthur Pijpers aan kop in Groep A. Zij mogen de volgende ronde, onder voorbehoud van Tata-perikelen, gaan uitmaken wie de terechte nummer 2 is.

De uitslagen in groep A

LSG Zwitsers ’13-’14 GROEP A

Results of Round 4

 

Bd White Black Results
1 Pijpers, Arthur Haastert, Edwin van ½ – ½
2 Ketel, Raoul van Wessel, Rudy van 0 – 1
3 Hof, Eric van ’t Jong, Jan-Willem de ½ – ½
4 Kuipers, Eelco Dorp, Quirinius van 1 – 0
5 Straver, Robert Coene, Igor 0 – 1
6 Heemskerk, Wim Fructuoso van der Veen, Vincent 1 – 0
7 Jeu, Marcel de Oei, Ik 1 – 0
8 Faydi, Jonathan Wantola, Ivo 0 – 1
9 Schaeffner, Joost Pols, Leendert 1 – 0
10 Geertsema, Folkert Oosterom, Erik 1 – 0
11 Serdijn, Adinda Belle, Arthur ½ – ½
12 Erwich, Frans Thissen, Thomas 1 – 0 R

De uitslagen in groep B

LSG Zwitsers ’13-’14 GROEP B

Results of Round 4

 

Bd White Black Results
1 Schoonman, Ivo Bosse, Bart van den 0 – 1 R
2 Hellenberg, Jan Evenhuis, Wybe 1 – 0 R
3 Binnendijk, Wilfried Bakker, Joop ½ – ½
4 Weert, Chris de Mooij, Marco de 1 – 0
5 Peut, Aart van de Walraven, Maurice 1 – 0
6 Aalders, Peter Schenkelaars, Vincent 1 – 0
7 Verheijen, Jan Vernooy, Daan 0 – 1
8 Hoogeveen, Luuk Kubbenga, Michael 0 – 1
9 Zeevaarder, Michiel Stins, Johan ½ – ½
10 Versluys, Rob Biggelaar,Don van den 0 – 1
11 Uittenbogaard, Rob Os, Albert van 0 – 1
12 Zwinkels, Wim Kuiper, Chiel 1 – 0
13 Korving, Frank Wit, Puck de 1 – 0
14 Binnendijk, Daan Hof, Thomas van ’t 1 – 0
15 Beetstra, Jaap Kuipers, J. (Joris) 1 – 0 R
16 Graaf, RAG de Molsbergen, Chris 0 – 1
17 Kettenis, John Schouten, Adriaan 1 – 0

 

De stand na de 4de ronde vindt hier.

8 reacties op “Ronde 4 van het Zwitsers hier!

  1. als er tegenover jan en bart niemand zat in de b-groep, is er dan wel de goede score ingevoerd? Nu lijkt het alsof wybe en ivo er niet waren, aangezien zij de punten toegekend hebben gekregen zie ik… of mis ik iets hier?

  2. Erg vreemd dit allemaal, want in de stand is het wel goed gegaan. Het systeem chesspair heeft alle reglementaire uitslagen precies omgekeerd in de uitslagen (in html vorm) geproduceerd. In chesspair zelf staan ze namelijk gewoon wel goed (zie ook het feit dat de stand klopt). Een zeer vreemde ‘bug’ dus …
    De uitslag Beetstra – Kuipers (0-1 R) klopte ook niet en is inmiddels ook aangepast in 1-0 R.

  3. “In groep A kwam Eric van ‘t Hof niet verder dan een halfje tegen Jan-Willem de Jong.” — Tja, je hebt zo van die dagen dat alles wat minder goed loopt 😉

  4. Dank Adinda. In de A groep dezelfde ‘bug’ als in B. In de stand is het wel goed gegaan en in chesspair zelf staat het ook goed. Zal het tzt nog wel even aanpassen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*