Ronde 2: Margiris Kaunas (Litouwen)

De tweede ronde spelen wij tegen een team uit Litouwen. De indeling is op matchpunten en daarna op bordpunten. Teams die met 6-0 wonnen worden dus beloond met een tegenstander die slechts een kleine overwinning heeft geboekt. In de praktijk maakt dat voor ronde 2 weinig uit; bijna alle teams boekten een grote overwinning.

Op papier vrijwel gelijkwaardig dus het belooft een spannende wedstrijd te worden. We zitten op tafel 12, de laatste tafel met live borden. We starten om 15.00 uur.Maar gezien de problemen met de website is het de vraag of onze partijen te volgen zijn.

  Margiris Kaunas (26) LSG (23)  
2541 Sulskis, Sarunas Van Haastert, Edwin 2440
2440 Laurusas, Tomas Sprenger, Jan Michael, Dr. 2479
2374 Stremavicius, Titas Van Der Werf, Mark 2414
2255 Tvarijonas, Tomas Pijpers, Arthur 2371
2327 Solys, Laimutis Bosman, Michiel 2347
2186 Steponavicius, Stasys Wiersma, Eelke 2370

8 reacties op “Ronde 2: Margiris Kaunas (Litouwen)

  1. Het bridgewerk gaat op een lager pitje vanmiddag. Thee is gezet en de koeken liggen binnen handbereik. Ik ben er klaar voor. Hup LSG!!!

    • Oordeel bij de partij van Edwin is inderdaad wel erg hard. Ruim plus twee voor zijn tegenstander na 11 zetten, klinkt al bijna als uit. Zo ken ik rock solid Hazebaas niet.

      • Eh… Hazebaas rock-solid? Dan kun je beter naar de partij van Michiel kijken, dat is een meesterwerkje metselen na een matige opening. Helaas veel matige dingen gezien deze ronde, ik vrees dat Raoul een straftraining oplegt morgen. Hoe is het met de koekjes, Wim?

  2. Hoogstwaarschijnlijk wordt het 3-3. Er is wat mis gegaan met namen en partijen op diverse sites. Als je op http://www.theweekinchess.com/live kijkt dan is de partij Lokander – Pergel in werkelijkheid Sulskis – Van Haastert. De rest schuift ook en bord op. Kortom Edwin verliest, Jan wint en de rest remise (als Mark het tenminste niet weggeeft)

    • Ik begin langzamerhand het idee te krijgen dat het toernooi gewoon niet betrouwbaar te volgens is. Gisteren klopten er ook al diverse borden/namen niet. Zo moeilijk is het toch niet om een indeling in te lezen bij de live borden.

  3. Ah, geruststellend bericht JW! Ik kreeg al wat aanmeldingen van mensen die de plek van Haas in het eerste wilden overnemen! Arthur met 1 d4 leek mij ook niet geloofwaardig of had ie iets voorbereid?! De metselpartij daarentegen droeg duidelijk de signatuur van Bosman. Fraai de zevende rij leeg maken om je torens neer te zetten en dan gewoon een paar keer Pc7-a8 met een pion op b6 en weer terug. Dan weet zo’n tegenstander het ook niet meer! ūüėČ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*