Ronde 1: Agergavenny Chess Club (Wales)

Dankzij onze 23ste plaats op de plaatsingslijst, net bij de sterkste helft, zijn wij in de eerste ronde gekoppeld aan een tegenstander uit Wales: Agergavenny Chess Club. Een team met 1 FM en gemiddeld nog geen 2000. Kortom, de meesten van ons verkozen een stadswandeling boven een gedegen schaaktechnische voorbereiding. Alle Haas was zich aan het voorbereiden; hij treft dan ook een FM, dacht hij. René Olthof wist mij te vertellen dat deze plaats wereldberoemd is uit een liedje. Mij niet bekend. Maar we zullen zien of zij beter kunnen zingen dan schaken. Inmiddels blijkt dat de Welshmen denken dat zij het deze ronde tegen ons wel zonder hun kopman kunnen stellen. De bordindeling is als volgt.

 23 LSG (23)  Agergavenny Chess Club (49)
 Van Haastert, Edwin  2440  Morris, Charles F  2159
 Sprenger, Jan Mi-chael,  2479  Adams, Mark  2006
 Van Der Werf, Mark  2414  Waterfield, John W  1955
 Pijpers, Arthur  2371  Parry, Matthew  1748
 Bosman, Michiel  2347  Dixon, Chris  1829
 Wiersma, Eelke  2370  Owen, Andrew  nr

 

12 reacties op “Ronde 1: Agergavenny Chess Club (Wales)

 1. In mijn achterhoofd zit iets met ‘paradise people at Abergavenny’. Hopelijk zitten er bij jullie in je achterhoofd zinniger (schaak!)zaken. Zet ‘m op!!

 2. Jammer dat we vandaag niet tegen de grote jongens mogen, maar met een 6-0 zege zou dat morgen wel moeten lukken… helaas moeten de meesten van ons dan helaas werken. Als het goed is heeft Raoul vandaag wat extra tijd om de Noteboom-pagina in gereedheid te brengen! 🙂

 3. Geen 6-0; wel een 5,5-0,5 overwinning. Alleen Edwin liet een halfje liggen; al geldt dat misschien ook wel voor zijn tegenstander. Morgen een verslag, nu eerst een lekker wijntje;-)

 4. Zuur dat nou net de enige die zich wel voorbereid het enige halfje scoort … Gebruiken ze daar Chesspair of zo, aangezien LSG in ronde 2 tegen Margiris Kaunas wordt ingedeeld??

  • Indeling is inderdaad onbegrijpelijk als je naar de stand kijkt. In elk geval lijken bordpunten geen rol te spelen.

   LSG zit vandaag wel aan tafel 12! Dus live te volgen, denk ik.

   Qua rating moeten “we” dit weer kunnen winnen, maar het zal een stuk spannender worden dan gisteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*