Resultaten Oliebollentoernooi

Het oliebollentoernooi was weer een groot succes. In totaal 39 teams streden in 3 groepen, ingedeeld op gemiddelde rating van de opgegeven spelers.
In de A-groep maakte het favoriete LSG 1 geen fouten. Tot kort voor het einde hield Voorschoten 1 gelijke tred, maar twee forse nederlagen in de slotfase tegen LSG 1 en 2 wiep het team terug naar de derde plaats met een gelijk aantal matchpunten als LSG 2, maar minder bordpunten.
Veel meer spanning was er in de B- en de C-groep. In B eindigden twee teams op 21 matchpunten. Promotie 1 werd winnaar op bordpunten, Philidor 2 met slechts 3 bordpunten minder tweede. Het brons in de B-groep was voor Botwinnik met 20 matchpunten
Promotie 3 won de C-groep met 22 matchpunten. Tweede werd hier Botwinnik 2 met 21 punten. SHTV 2 maakte er een compleet HSB-feest van door derde te worden met 19 matchpunten. Leiderdorp 3 had ook dit totaal bereikt, maar kwam 2,5 bordpunt te kort.
De persoonlijke topscorersprijzen gingen naar Arthur Pijpers (LSG 1 23 uit 24) in A, Maarten van Zetten (Promotie 1 22,5 uit 24) in B en Job Segers (Philidor 3 21 uit 24) in C.
Alle uitslagen (inclusief de persoonlijke resultaten) zijn terug te vinden in bijgaande Excel-sheet

2 reacties op “Resultaten Oliebollentoernooi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*