PK2016: partijen ronde 3

De partijen van de A-groep zijn inmiddels ook van de partij! Speel na en geniet van de veelal mooie en af en toe minder mooie zetten.

Net als in de B-groep waren er relatief ook wat meer korte partijen in de A-groep. Termeulen – Van Briemen is er een waar wit met snel en veel geweld binnen 20 zetten wint. Ook de partij van Van Ketel ziet er erg fraai uit en allervriendelijkst dat tegenstander Beeren de zet Txf7 op het bord laat verschijnen.

Er zijn niet veel mensen die Oosterom in minder dan 25 zetjes verslaan, maar Corstjens behoort nu tot een bijzonder gezelschap. Een aparte vermelding is de prestatie van Niels van Splunter. Zonder een zet gedaan te hebben staat hij in de subtop met 2 uit 3 … Hij zou er vast en zeker liever om gestreden hebben maar na 2 bye’s had hij de enorme pech dat zijn opponent niet kwam opdagen in ronde 3. Als hij nou nog wit had gehad, dan had hij tenminste nog 1 zet kunnen doen voor de 12,50.

 

In de B-groep zijn er nog twee schakers ongeslagen. Dit toernooi wel te verstaan. Korving en Stins gaan met 3 uit 3 fier aan kop. Er was een klein aantal korte partijen. Het leuke aan korte partijen is dat de winst doorgaans met nog veel stukken op het bord binnen wordt gehaald. Zowel bij Noordijk-Stins als Van Borren – Van Gunsteren speelde zwart niet lang na de opening Pxa1! Dat paard heeft om daar te komen eerst aan zijn eigen stukken moeten ontsnappen en zich dan een weg door witte stukken moeten banen.

Wagner en De Weert speelden een tijd lang een dubbel toreneindspel. Een dergelijk eindspel is lastig. Een mindere zet en je geeft de winst of remise uit handen. De meeste schakers hebben liever een eindspel met slechts 1 toren aan beide zijdes. De BvDT (Bond voor Dubbele Torens ) overweegt een reputatiecampagne te starten.

Evenhuis en Van der Heijden keken elkaar voor de partij aan en spraken af het wereldrecord zetten met hetzelfde stuk aan te vallen. Ze kwamen een eind. Bij Leite-Asmadal was het aardig om te zien hoe de witspeler een stuk wint maar er wel een zwikkie pionnen voor moest inleveren om vervolgens toch rustig met een stuk meer het punt binnen te halen.

Partijen ronde 3, Groep A

Partijen ronde 3, Groep B

 

3 reacties op “PK2016: partijen ronde 3

  1. Met 2½ uit 3 ben je toch ook nog ongeslagen? Sterker nog, ook met 1½ of 2 punten kun je nog steeds ongeslagen zijn. Giri blijft soms hele toernooien ongeslagen en gaat dan nog steeds met lege handen naar huis.

  2. Hoeveel flessen wijn mag ik weggeven vanavond? Ik heb wel een paar kandidaatjes, vooral in de A-groep ditkeer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*