PK2016: de kop is eraf

De eerste ronde bracht tal van verrassingen in beide groepen. U zit natuurlijk met smart op uitslagen, beschouwingen en de indeling van ronde 2 te wachten. Vanavond worden deze allemaal online gezet! Voor nu moet u het nog even doen met een het feit dat er precies 64 deelnemers zijn. Voor een schaaktoernooi het mooiste getal denkbaar.

1 reactie op “PK2016: de kop is eraf

  1. Voor de enkeling die misschien nog enige twijfel heeft in de dinsdag->vrijdag discussie zou ik willen adviseren de partij Alisha Warnaar – Bart van den Bosse te bestuderen. Als ik er niet zelf getuige van was geweest, dan zou ik misschien niet geloofd hebben dat de witte stukken werden gedirigeerd door een twaalfjarige. Een ongelijk eindspel met toren en vier pionnen voor wit, tegen paard, loper en drie pionnen voor zwart, werd door haar vaste hand naar winst gevoerd. Hoe zeer Bart ook probeerde allerlei valstrikken te spannen – ze manoeuvreerde daar behendig omheen, veroverde een pion, offerde de toren voor het paard en bleek opeens een onhoudbare pion te laten promoveren.

    Intussen sprak ik met de heer Warnaar die mij de situatie van zijn dochter uitlegde. Alisha is schaaktechnisch gevormd bij Op Eigen Wieken, maar is daar nu uitgeleerd en heeft er ook te weinig tegenstanders op haar eigen niveau. Graag zou ze wekelijks op een club willen spelen, maar dat is gezien haar leeftijd praktisch alleen mogelijk op vrijdag. En dan natuurlijk het liefst in de omgeving van Leiden (de familie Warnaar woont in Leiderdorp).

    Echter, en dat is eigenlijk zeer merkwaardig, er is in de gehele regio Leiden geen club van betekenis die op vrijdag speelt! Alisha is natuurlijk niet de enige, maar heeft ook broertjes, vriendjes en vriendinnetjes die met hetzelfde probleem zitten. Het is niet overdreven te stellen dat hier een “gat in de markt” aanwezig is.

    Ik kon Alisha en haar vader gelukkig vertellen dat de kans groot is dat LSG komend seizoen op vrijdag gaat spelen. Dat zou een enorme opsteker zijn voor de gehele Leidse schaakregio. En natuurlijk ook goed voor LSG zelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*