PK LeiSB 2011 – Ronde 7

Na een zwoel avondje, opgesierd door vuurwerk op zowel de borden als aan de hemel, bleek Ivo Wantola zijn titel geprolongeerd te hebben. De allesbeslissende slotronde leverde heroische gevechten op aan de topborden, waar zowel Ivo als Edwin lange tijd op weg leken naar een vol punt. Maar hun opponenten, Wim Heemskerk resp. Michiel van Wissen, wilden van geen wijken weten en hielden hun rug recht. Waarbij Edwin zelfs even zijn hand leek te overspelen, en Ivo toch nog een ultieme kans op winst miste. Zo eindigden zij allen op 5,5 uit 7 en kon Willem van Briemen zich hierbij voegen via een partij die leek op een potje packman. Adinda was in een te goede bui.

Verder viel in de zaal gelukkig weer veel te genieten, daarbij duidelijk makend dat ronde 5 een uitzondering was. Spelers leken zich te realiseren dat er nog maar 1 spektakelprijs kon worden uitgereikt en zo vloog men elkaar op vele borden naar de keel. Gerrie Bloothoofd, bezig aan een goed toernooi, bekroonde zijn goede optreden met een vlotte alsmede fraaie overwinning op Piet Zwetsloot. Albert Termeulen zag Jeffrey van Vliet grote risico’s nemen en had voor een onverdoofde, zeer bloederige slachting kunnen zorgen. In plaats daarvan offerde hij zijn dame en miste een kleine pointe in het directe vervolg, waardoor compensatie uitbleef.

Opmerkelijk was verder dat Thijs Roorda geen vol punt scoorde tegen de stug verdedigende Ali Nejadsam. In plaats van 33 Dxf7 was Pf6 op slag winnend. Een abrupt alsmede fraai einde kwam aan de partij tussen Coene en Oei. Frankie pakte een giftige pion op e5, maar de pointe (Pe7+ gevolgd door Pxg6+ en damewinst) kan gemist worden op zo’n heet avondje. De kraker tussen Molsbergen en Bingen leverde veel spektakel, alsmede een redelijk onevenwichtige materiaalverdeling. Net iets te incorrect gespeeld om voor de schoonheidsprijs in aanmerking te komen, maar leuk geprobeerd heren!

Ik kan zo nog wel even doorgaan, maar dan wordt het langdradig. Het was genieten, en dat gold eigenlijk voor het hele toernooi. Een enkele keer moeten wijzen op de notatieplicht, veel meer is er niet te doen geweest voor de wedstrijdleiding. Hetgeen duidt op een zeer sportief verlopen toernooi.

We hebben het graag voor u gedaan, ook dit jaar. Met dank aan Joris Kuipers voor de indelingen, veel dank aan Albert van Os voor zijn noeste arbeid mbt het invoeren van de partijen en Folkert Geertsma voor de snelle plaatsing op de website.

Hopelijk heeft u er ook van genoten en neemt u volgend jaar nog wat extra clubgenoten mee naar dit sfeervolle toernooi. Op naar 60 deelnemers in 2012! Speciaal voor de LSG’ers : mocht u zich deze zomer nog vervelen, denk er dan eens aan om een verslagje / analyse te maken voor ons edele clubblad!

Ratingprijzen

< 2100 : A. Serdijn (LSG) < 1950 : E. Wagemans (Oegstgeest 80) < 1800 : G. Bloothoofd (LSG) < 1650 : F. Hordijk (Daniel Noteboom) < 1500 : J. Kettenis (LSG) Beste LSG'er : C. Kuiper Gegroet, Rudy van Wessel

Partijen

Uitslagen

Bd White Black Results
1 Haastert, E. van Wissen, M. van ½ – ½
2 Heemskerk, W. Wantola, I. ½ – ½
3 Wagemans, E. Berg, A. van den 0 – 1
4 Serdijn, A. Briemen, W. van 0 – 1
5 Ketel, R. van Vreugdenhil, F. 1 – 0
6 Termeulen, A. Vliet, J. van 0 – 1
7 Coene, I. Oei, H.I. 1 – 0
8 Straver, R. Geertsma, F.J. 1 – 0
9 Postma, J. Leur, B. de 0 – 1
10 Thissen, T. Leeuwenburg, E. 0 – 1
11 Erwich, F. Lauer, A. 1 – 0
12 Roorda. T. Nejadsam, A. ½ – ½
13 Drunick, J.W. van Aalders, P. ½ – ½
14 Bosse, B. v.d. Peut, A. van der 0 – 1
15 Kubbenga, M. Hordijk, F. 1 – 0
18 Randen, F. van Bon P. 1 – 0
19 Volders, W. Schenkelaars, V. 1 – 0
20 Wit, J. de Landsheer, J. ½ – ½
21 Bakker, J. Jeu, M. de ½ – ½
22 Maat, N. van der Ruyter, W. de 1 – 0
23 Kors, H. Kuipers, J. 1 – 0
25 Bent, F. van der Kettenis, J. 0 – 1
26 Molsbergen, C. Bingen, S. 1 – 0
27 Zwetsloot, P. Bloothoofd, G. 0 – 1
28 Kuiper, C. Zeevaarder, M. 0 – 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*