PK Leidse Schaakbond

Het Leidsch Schaakgenootschap organiseert dit jaar wederom het Persoonlijk Kampioenschap van de Leidse Schaakbond. Er zal worden gespeeld op 7 achtereenvolgende dinsdagavonden, van 17 mei t/m 28 juni 2016. Nieuw is dat dit jaar ook leden van de Haagse Schaakbond deel kunnen nemen.
Alle info is terug te vinden op de toernooipagina
U kunt zich aanmelden via het aanmeldingsformulier op LSG website of per e-mail via pk2016@lsg-leiden.nl o.v.v. naam, groep A of B, wel/geen bye en in welke ronde (1 t/m 6), club, ELO-rating, KNSB lidnummer en mobiele telefoonnummer. Dit kan t/m 16 mei. Aanmelden op de avond zelf is niet mogelijk.
De organisatie is in handen van Robert Straver en Chris de Weert. De uitslagen, stand en indeling voor de nieuwe ronde zullen zo spoedig mogelijk na elke ronde te zien zijn op de toernooisite.

4 reacties op “PK Leidse Schaakbond

 1. Het is een LeiSB toernooi en dit tempo is het officiele tempo. Er is eerder dit jaar tijdens ALV LeiSB geloof ik over gesproken / gestemd en toen is dit tempo eruit gekomen. Het wordt ook toegepast bij alle LeiSB externe duels …

 2. Hmm, ik heb die notulen van die ALV er nog even op nageplozen, maar er staat niets vermeld over het speeltempo van de PK. Wel was er vrij uitgebreid gesproken over het speeltempo van de LSB competitie en ook nog even over het snelschaaktempo. Maar dus niet over het PK tempo.

  Dat hitsige LSB-tempo met 10 seconden increment wordt, aldus de notulen, gedicteerd door enkele clubs die om 23.30 hun zaaltjes al willen sluiten.

  Maar daar heeft het PK in het Denksportcentrum uiteraard geen last van! Er zou dus van een normaal tempo voor volwassenen gebruik gemaakt kunnen worden, het bekende 75/30 – oftewel 1 uur en 15 minuten bij aanvang en 30 seconden increment per zet vanaf de eerste zet.

 3. In dezelfde notulen lees ik dat:

  “Er wordt besloten dat het PK en het senioren/veteranen kampioenschap van de LeiSB worden opengesteld voor leden van de HSB en voor niet clubleden die een connectie hebben met het grondgebied van de HSB en/of LeiSB. Deze laatsten dienen wel rating-lid van de KNSB te zijn of te worden.”

  Dat van die niet-clubleden met een grondgebiedconnectie vind ik echter niet terug in de toernooiaankondiging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*