Pijpers winnaar Eerste Helft

De winnaar van de Eerste Helft van de Interne is een jonge bekende. De nummer 2 is een nieuwe bekende en met een prachtige score gaat Cas Kok met Arthur Pijpers mee naar de play-offs. Of die er komen is afhankelijk van de Tweede Helft van de Interne. Die moet dan namelijk een andere winnaar krijgen dan de jonge bekende. Het was goed om te zien dat voor een KNSB avond de zaal met 30 schakers Interne en 8 externe schakers plus wat overig bezoek weer goed vol zat!

De partij tussen Van den Bosse en Derksen duurde het langst. Lang leek Van den Bosse de winst te gaan pakken, maar Derksen vond een fraai remisepad in een ongelijk lopereindspel. Een ongelukkige koningszet in tijdnood gaf echter alles weg en de witte koning kon naar binnen rennen. Ook Schoehuijs en Oei hielden het lang vol. Niet alleen visueel was dat merkbaar want zoals bekend heeft Oei eigenschappen van een vuurtoren. Eens in de zoveel tijd weet zijn omgeving dat hij er is. Door de goede positie van de koning wist Schoehuijs een toreneindspel met een pion minder bekwaam naar remise te schuiven.

Aankomende vrijdag (de 23ste) is er Zwitsers. Tussen kerst en oud en nieuw zijn we dicht, dat zal niet verbazen. De Tweede Helft van de interne start vervolgens vrijdag 6 januari weer.

Uitslagen ronde 10

Bd White Black Results
1 Bert van der Marel Arthur Pijpers (R) ½ – ½
2 Coenraad Spaans (R) Robert Straver (R) ½ – ½
3 Frans Erwich (R) Henk van der Scheer (R) ½ – ½
4 Daan Binnendijk (R) Justin Senders (R) 0 – 1
5 Eric van ’t Hof Raoul van Ketel 1 – 0
6 Rudy van Wessel Ernst Gevers 1 – 0
7 Ornett Stork Chris de Weert 1 – 0
8 Erik Schoehuijs Ik Oei ½ – ½
9 Onur Ada Quinten Salomons 0 – 1
10 Frank Korving (R) Johan Stins 0 – 1
11 Bart van den Bosse (R) Rick Derksen 1 – 0
12 Chi Yun Cchung Jeroen Peper 1 – 0
13 Klaus Becker Puck de Wit 1 – 0
14 Cor Oosterom Ruud van Dijk 0 – 1
15 Gert Helfferich Jaap Davelaar (R) 0 – 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*