Partijen ronde 2

In de schaduw van het nieuws over de corruptie bij FIFA onderzoekt de FBI het Persoonlijk Kampioenschap van de Leidsche Schaakbond. Het blijkt dat het onderzoek naar FIFA slechts een afleidingsmanoeuvre is om in alle rust het PK2015 te onderzoeken. Er zijn namelijk aanwijzingen dat door bepaalde spelers steekpenningen zijn betaald voor indelingen, verkochte uitslagen, afspraken over zettenreeksen zodat spektakelprijzen gewonnen worden, notatieformulierfraude en onderlinge systemen van het doorgeven van tips tijdens de partij. Zo gaat ook het gerucht dat een van de deelnemers eigenlijk een FBI agent is. Undercover natuurlijk. Het is vast en zeker een vrouw. Die kunnen dat.

Maar goed, de partijen waren wel uiterst vermakelijk. Door het invoeren ervan ontdek je zaken die je niet eerder bedacht hebt. Zo heeft bijvoorbeeld echt minimaal 50% ‘notatiedyslectie’. Hoe vaak e4 niet d5 is en omgekeerd … Ook moet de Tweede Kamer onmiddelijk een wet opstellen welke verbiedt dat er ooit de paring Vreugdenhil-Wantola (of Wantola-Vreugdenhil) uit Swiss Master komt. Hun handschrift is over 32.000 jaar zelfs niet door de dan beste computermensen te kraken. Schattig blijft toch het noteren van de verbruikte tijd bij de zetten. Ik vraag me wel eens af waar dat voor dient. Ik zou eerder voor randzaken gaan om te kijken of er een verband is tussen die randzaken en de uitslag van partijen. Aantal kopjes koffie, aantal velletjes toiletpapier (ook even noteren of het vouwen of proppen was), het weer buiten, met de rug naar de muur of met de rug naar de zaal, sleutels in linker of rechter zak. Dat soort dingen. Enige aandachtspuntje is wel dat FIDE, qua naam anders dan FIFA maar op ethisch vlak verder volstrekt hetzelfde, het noteren van allerlei zaken, behalve de zetten en de tijd heeft verboden. Kort na de partij mag het wel, dus ik verwacht volgende keer meer volgeschreven notatiematerialen!

Dan nu de partijen. U mag er zelf een schaaktechnische beschouwing op los laten. Wellicht komt deze keer een remise-partij wel in aanmerking voor de spektakel/schoonheidsprijs want er zijn fraaie remise-potjes gespeeld!

Partijen Groep A

 

Partijen Groep B

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*