Oud-lid Peter van den Boogaard overleden

Van Luuk Hoogeveen ontving ik onderstaand bericht
Volkomen onverwacht is gisteravond oud-lid Peter van den Boogaard overleden.

Peter was al lid-af toen ik lid werd van LSG maar ik kende Peter van de tijd dat we samen in het studentenhuis aan de Vrouwenweg woonden.
Daar woonden toen een aantal studenten die graag kaart-, bord- en andere spellen speelden. Zo zat ik een keer tegen Rick Derksen te schaken en Boog -zo werd die meestal genoemd- keek belangstellend mee. En eindelijk leek het erop dat ik zou gaan winnen van Rick. Ik sloeg een stuk met een van mijn paarden waarop Boog onmiddellijk met zijn ietwat hese stem uitriep: “Nee, Luuk, met dat Andere paard natuurlijk”. Ik heb die stem nog jarenlang in mijn slaap gehoord.

Nadere informatie zal ik bij de reacties zetten. Er is ook een groepsapp. Als je wilt kan ik je daar lid van maken. App dan even naar 06-23288989

Luuk

3 reacties op “Oud-lid Peter van den Boogaard overleden

 1. Ach nee! Een van mijn oude vrienden. Ik kende hem al vanaf mijn zestiende. Een kleurrijk figuur, altijd vol met verhalen. Wat enorm droevig…

 2. Alle mensen, dat is schrikken. Ik kende Peter al heel lang. Hij was ooit mijn teamleider in het eerste seizoen dat ik voor LSG uitkwam, LSG 3 1987-1988. Later heb ik ook met Peter in het 2e gespeeld. Peter hielp ook vele jaren achter de bar van het Noteboom. Tussendoor werd samen het cryptogram uit de Volkskrant opgelost.
  De laatste jaren schaakte Peter niet meer bij LSG. Maar ik kwam hem zo nu en dan nog tegen bij het Prentenkabinet, waar hij werkte. Sjoerd, mijn vader, vroeg altijd of Peter hem kon bedienen. En in maart 2020 bediende Peter LSG bij het welkomstdiner voorafgaand aan het Noteboom, met de spelers van de kroongroep: Timman, Hübner, onze Predrag en natuurlijk Karpov. Het deed Peter zichtbaar plezier.
  Ik zal Peter missen.

 3. Nader bericht over Boog:

  Beste vrienden van Peter, dit zijn z’n broers Bas en Mark. Snel sturen we een verder bericht over het afscheid van Peter dat vrijdag tussen 10:30 en 13:30 zal plaatsvinden in het Prentenkabinet in Leiden.
  Voor degene die hem nog willen zien is alleen morgen daartoe de gelegenheid (zondag) tussen 2 en 3 in het uitvaart centrum Monuta aan de Willem de Zwijgerlaan 179 in Leiden.
  Goed om te weten dat hij niet helemaal de “oude” meer is, maar wij hebben vandaag een fijn moment met Peter gehad; hij lag er ontspannen en vredig bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*