Opnieuw nederlaag LSG 4

We begonnen slecht tegen het 1 punt op ons achter staand DD2. Johan Stins ging voor een Toren op a8 maar overleefde de tegenaanval niet. Ik was in een gelijk eindspel gekomen waarin wij beide onze paarden niet konden verzetten zonder dat we een slechtere stelling kregen. Daar die paarden andere stukken in de weg stonden konden we alleen opzij in plaats van naar voren zetten doen. Ik nam daarom het remiseaanbod aan. Dat was het volgens Houdini ook.

Henk van der Scheer kreeg met een pion minder en een iets actievere stelling ook een remiseaanbod en nam die na overleg met mij ook aan. Inmiddels stonden Wim Zwinkels en Frans Erwich een pion voor en de rest onduidelijk. Ik had nog hoop op een kleine overwinning. Daan Binnendijk liet zich echter pardoes mat in 1 zetten in een iets mindere stelling en Peter Passenier verloor een stuk. Hij leek nog wel een aanval te krijgen maar de verdediging was goed en de tegenaanval leverde nog een stuk en de partij op. Dat betekende dat we opeens met 4-1 achter stonden. Dat leek 5-1 te worden door een mooi paardoffer van de tegenstander van Marco de Mooij. Marco probeerde het nog met een tussenzet. Tot zijn verbazing hief zijn tegenstander de penning op en kwam daardoor niet tot torenwinst. Marco kon vervolgens met twee torens en een paard en wat pionnen tegen de dame en wat pionnen aan de slag. Een 4-4 leek nog mogelijk maar dan moesten alle partijen gewonnen worden. Hel

aas zag Wim na een aanvallende zet door de dame van zijn tegenstander niet dat hij een kwaliteit kon winnen. Dat was nog geen ramp daar het eindspel nog steeds gewonnen was. Echter gaf hij de pluspion terug en kwam hij minder te staan. Zijn tegenstander bood tactisch remise aan wat aangenomen werd. De overwinningen daarna van Frans en Marco waren dus voor de beroemde statistieken. We zijn nu gezakt van de 7e naar de 9e plek. Dat is een degradatieplek. Met twee sterke en twee gelijkwaardige tegenstanders te gaan wordt het moeilijk maar zeker niet onmogelijk. We moeten in ieder geval wel gaan scoren. De volgende ronde is tegen de nummer 10, D4 te Oosterhout. Die staat 1 punt achter op ons.

Verslag: Jan Hellenberg

 

De uitslagen:

Jan Hellenberg      – Onno van Dijk            remise

Peter Passenier      – Jos de Waard              0 – 1

Marco de Mooij       – Alexander Munninghoff 1 – 0

Henk v.d. Scheer     – Jan Willem Koelmans   remise

Daan Binnendijk      – Jaap van Eesteren        0 – 1

Frans Erwich           –  Lothar v.d. Sluijs            1 – 0

Wim Zwinkels          – Ton Bodaan                   remise

Johan Stins              –  Eric Koreman                 0 – 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*