Op naar een geweldig 2022!

Het bestuur van LSG wenst alle leden van LSG en bezoekers aan deze site een zeer mooi 2022 op en buiten het schaakbord! Wij hopen dat het weer snel mogelijk is elkaar in het Denksportcentrum te treffen.

LSG online
LSG is altijd een vereniging geweest die tal van activiteiten ontplooit. Daar laten wij ons ook door deze omstandigheden niet van weerhouden. Zolang het niet mogelijk is om bij elkaar te komen, doen we dat online.

 • Op de vrijdag met een training voor >1800 en voor een groep <1800, gevolgd door een toernooitje. We wisselen het speeltempo een beetje af zodat het voor iedereen leuk is en voor de mensen die gezellig willen kletsen tijdens het spelen is er een zoom beschikbaar.
 • Op de zondag zijn er de teambattles. LSG speelt met twee teams. Het staat ieder vrij om te spelen in het team dat hij verkiest. Maar ter indicatie, spelers met een Lichess rating 2100+ spelen in team 1; spelers met een Lichess rating tot 2100 spelen in team 2.

Externe competitie
Zodra het weer mogelijk is zullen we onze activiteiten weer verplaatsen naar het Denksportcentrum. De regionale en landelijke competities liggen nu stil. Het is afwachten hoe lang dit duurt, maar de ervaring leert dat er na elke golf weer versoepelingen volgen.

 • De KNSB heeft inmiddels besloten dat de ronde van 18 december verplaatst is naar 21 mei en de resterende wedstrijden uit ronde 4 worden ingehaald op 11 juni.
 • De LeiSB was voornemens de wedstrijden uit december in te halen in de tweede week van januari. We zullen even moeten afwachten of dit haalbaar is.

Help ons Denksportcentrum
Zoals jullie weten is het Denksportcentrum weer eigendom van ons denksporters. De dreiging van geen ruimte om te spelen is van de baan. Geweldig nieuws. De afgelopen weken wordt het Denksportcentrum opgeknapt, zodat we hier nog een aantal jaren met plezier kunnen spelen.

Het gebouw is weer van ons. Maar dit brengt ook verantwoordelijkheid met zich mee. Het Denksportcentrum draait immers voornamelijk op vrijwilligers. Iedereen kan zijn steentje bijdragen.

 • Wil je een keer helpen klussen? Dat kan! Ook in januari is een aantal dagen gepland, steeds vanaf 10:00 uur.
  • Woensdag 5 januari
  • Dinsdag 11 januari
  • Zaterdag 22 januari
  • Woensdag 26 januari
 • Ben je minder handig of ontbreekt het je aan tijd? Dank kun je ook een financiële bijdrage leveren, op het rekeningnummer: NL26ABNA0105621161, ten name van Stichting Denksport Leiden o.v.v. ‘Bijdrage renovatie DCL’.
 • Ook structureel is het noodzakelijk om meer vrijwilligers in te zetten. Er zal daarom een vrijwilligerscommissie worden ingesteld met vertegenwoordigers van alle denksportverenigingen die de bezetting van de bar gaat organiseren. En die een plan maakt hoe het organiseren van vrijwilligers het meest efficiënt kan gebeuren.

Wil je iets doen voor LSG, maar weet je niet hoe jouw talenten het beste in te zetten? Laat het weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*