“Oops, I did it again” – Arthur Pijpers wederom clubkampioen

De tijdloze klassieker “Oops, I did it again” van Britney Spears is natuurlijk het lied dat direct geur en kleur geeft aan de prestatie van Arthur Pijpers. Voor de derde keer op rij werd hij clubkampioen door beide helften te winnen en daarmee play-offs om de titel tot een ‘ding uit het verleden’ te verklaren. Het was deze Tweede Helft wat minder vanzelfsprekend dan voorheen. Een zeer enerverend bekerduel waarvan het verslag al geplaatst is, besliste namelijk over de volgorde van de top-3. Jan-Willem de Jong was op voorhand licht favoriet maar hij kon vrij makkelijk ingehaald worden door Edwin van Haastert en Arthur Pijpers. Laatstgenoemde deed dat ook door een winst te boeken in het bekerduel, daar waar zijn “opponenten” punten lieten liggen. De interne competitie werd dus beslist door een duel waarin de kemphanen zij aan zij streden. Vanaf heden hebben wij geen keuze de Interne om te dopen tot “de Arthur tegen de Rest competitie”.

Te zijner tijd volgt er nog een nadere analyse van de eindstand van de Tweede Helft. Eerst nog even de externe resultaten van LSG 8 afwachten, want door de overwinning extern van Daan Vernooy kan hij nog een paar plaatsen stijgen bijvoorbeeld en hij stond al op een fraaie notering.

Over de uitslagen zelf kan ik nog kwijt dat ik op 6 borden de uitslagen wat verrassend vond. Coene stond wel heeeuuuul mooi tegen Van Ketel maar eindigde met een 0. Aart van de Peut stond wel heeeuuuul mooi tegen Daan Binnendijk maar eindigde met een 0. Robin Schenkelaars stond wel heeeuuul mooi tegen Puck de Wit maar eindigde met een 0. Ernst Gevers stond wel heeeuuul mooi tegen Joop Bakker maar eindigde met een ½. Erik Oosterom stond wel heeeuuul mooi tegen Coenraad Spaans maar eindigde met een ½. Chiel Kuiper stond wel heeeuuul mooi tegen Vincent Schenkelaars maar eindigde met een ½. Ofwel, er zijn al snel 4,5 punten te weinig uitgedeeld gisteravond.

Een halfje dat wel zeer verdiend was komt op naam van Joris Kuipers die met eenvoudig schaak met zwart Henk van der Scheer op remise hield. De schoonheidsprijs gaat naar de b4! van Senders die daarmee een verwoestende aanval tegen de zwarte koning van Erwich lanceerde.

Uitslagen ronde 11, laatste ronde

Bd White Black Results
1 Raoul van Ketel Igor Coene 1 – 0
2 Coenraad Spaans Erik Oosterom ½ – ½
3 Justin Senders Frans Erwich 1 – 0
4 Aart van de Peut Daan Binnendijk 0 – 1
5 Chris de Weert Wim Heemskerk 0 – 1
6 Eric van ’t Hof Wim Zwinkels 1 – 0
7 Henk van der Scheer Joris Kuipers ½ – ½
8 Ernst Gevers Joop Bakker ½ – ½
9 Chiel Kuiper Vincent Schenkelaars ½ – ½
10 Puck de Wit Robin Schenkelaars 1 – 0
11 Magnus Carlsen Robert Straver 0 – 2

 

 

1 reactie op ““Oops, I did it again” – Arthur Pijpers wederom clubkampioen

  1. Het gaat goed met Arthur. Drie keer clubkampioen. Een IM titel. Een GM norm. En laatst heeft hij ook van mij gewonnen…

    Van harte gefeliciteerd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*