Ongekende spanning in interne competitie

De uitslagen staan al op de site, maar het verslag van ronde 9 nog niet. Directe oorzaak ervan was dat uw razende reporter nog aan het bijkomen was van het zien van de stand. Wim Heemskerk en Arthur Pijpers staan zo dicht bij elkaar aan kop, dat er Kamervragen over kunnen worden gesteld.

Het systeem dat LSG gebruikt, geeft spelers niet ‘nullen’, halfjes’ en ‘éénen’. Op basis van je resultaat krijg je een complex samengesteld puntenaantal, het zogenaamde Keijzer-TPR systeem. Welnu, Wim en Arthur hebben beide 674 punten verzameld, met dat verschil dat Wim “komma 93” heeft en Arthur “komma 34”. De verschil tussen Bush en Gore in stemmen in Florida indertijd was vele malen groter. Als Wim en Arthur allebei de laatste ronde spelen en hetzelfde resultaat halen, dan hangt hun eindklassering af van de score van hun tegenstanders. Mocht je dus af en toe door een van beide heren voorgezegd worden, graag even melden bij de wedstrijdleiding 🙂

Tijdens de 9de ronde waren er weer een paar mooie potjes. Naast mij zag ik dat John Kettenis onverschrokken de ene na de andere pion van Joop Bakker ophaalde. Maar bij elke pion ging de prijs omhoog: de stukken van zwart kwamen steeds meer in de buurt van de witte koning. Vrij onverwachts stond er een dame op c2 gedekt door een paard op b4. De witte koning stond schaakmat en de heren hebben vast in de analyse de tijden van Tal doen herleven.

Chris Molsbergen leek niet zijn avond van grote vorm te hebben. Adriaan Schouten daarentegen wel, want hij versloeg Chris vrij gedecideerd. Adriaan kwam op bezoek met wat torens en paarden en ook al zijn er geen dames meer op het bord, torens en paarden kunnen meer schade aanrichten dat een gemiddelde storm.

De avond begon nog even heel eng omdat RAG viel. Gelukkig bleef het bij een schram / bult en een groot aantal bezorgde blikken. Bikkel RAG nam onverschrokken plaats achter het bord en overspeelde aanvankelijk Kubbenga. Zoals uit het verslag van LSG 5 tegen 6 al blijkt, ging er opeens iets (opnieuw) vreselijk mis en verloor RAG een mooi opgezette partij.

Volgende week dus de laatste ronde (de 10de) van de eerste helft van de interne. Bij de diverse wedkantoren kan er inmiddels ingezet worden.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*