Nyuk Lyn Cchung wint Open Snelschaakkampioenschap Wassenaar

Door: Joop Beijersbergen

Het jaarlijkse Open Snelschaakkampioenschap van Wassenaar werd dit jaar op 23 december gehouden. Naast 8 leden van de club waren er ook 6 mensen van buiten de vereniging en 3 jeugdleden van Bobby Fischer.
Gestart werd er met een vijftal ronden volgens het Zwitsers systeem. Met een speeltempo van 5 minuten per persoon per partij, vlogen de stukken al snel alle kanten op. Na deze vijf ronden stond de sterke speler Nyuk Lyn Cchung fier bovenaan met 5 punten, gevolgd door Chi Yun Cchung en Joop Beijersbergen met 4 punten. Hierna volgden maar liefst 6 spelers met 3 punten uit 5 wedstrijden. Hierna werden er twee groepen geformeerd; een van 8 spelers en een van 6. Per groep speelden alle spelers eenmaal tegen elkaar.

Na 5 ronden was de B-groep klaar en omdat het voor de jeugdspelers anders wel erg laat zou worden, werden van groep B vast de prijzen uitgereikt. Evert Lafeber werd 1e met 5 uit 5. Gedeelde 2e en 3e werden Jelle Ritzerveld en Frans Blaauw met 3 punten. In de A-groep moesten er nog twee ronden worden gespeeld en in de top werd het nog razend spannend omdat Nyuk Lyn Cchung tweemaal verloor. Met 5 punten uit 7 partijen, samen met de 5 punten uit de voorronde kwam hij op een totaal van 10 punten. Chi Yun Cchung en Eric van der Marel scoorde 5,5, uit 7, zodat het totaal van Chi Yun op 9,5 punten kwam. Eric kwam totaal op 8,5 punt. Doordat Joop Beijersbergen in de slotronde ontsnapte tegen Chris de Weert kwam hij uit op 6 uit 7. Totaal score ook 10 punten!

Nyuk Lyn en Joop dus beide op de 1e plaats. Op basis van weerstandspunten werd Nyuk Lyn uitgeroepen tot winnaar Omdat Joop, net als vorig jaar, het beste resultaat had van de clubleden, werd hij opnieuw Snelschaakkampioen van de vereniging. Ook dit jaar dus weer twee kampioenen; Nyuk Lyn Cching is winnaar van het Open Kampioenschap en Joop Beijersbergen is kampioen van SV Wassenaar. Met deze 7e titel komt Joop op gelijke hoogte met de recordhouder, Timo Bottema! Tussen de partijen door was er af en toe ruimte voor een hapje en een drankje, maar na de prijsuitreiking gingen de meeste deelnemers toch snel naar huis; het liep inmiddels al tegen middernacht en de 12 partijtjes snelschaken hadden de nodige energie gevergd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*