Slotverslag 79e Noteboom

Woensdagavond 6 maart werd een definitief en overheerlijk punt gezet achter het 79e Noteboomtoernooi.
De clubprijs werd uitgereikt aan de verdiende winnaar, SV Leiderdorp. Het was de 2e keer dat de grotendeels jeugdige afvaardiging van Leiderdorp deze prijs in de wacht wist te slepen.
De taart werd aangesneden door Lo van Osch, competitieleider aldaar, en smaakte uitstekend. Lucas Schadler (winnaar C-groep met 5.5 punt, Lorin (5) en Frieda (3.5) Arnold waren hierbij aanwezig. Martijn Otten (4) kwam net te laat voor de foto, maar zal nog wel hebben genoten van een heerlijk stuk taart. Er werd al geinformeerd of men volgend jaar de prijs opnieuw kon winnen. Dat is het geval, de enige regel is dat er minimaal 4 deelnemers dienen te strijden in het open toernooi. Dat zal ook volgend jaar geen issue zijn, vermoed ik maar zo. Heel Leiderdorp kijkt al uit naar de 80e editie van het Noteboom. Dat doen wij overigens ook.
Terugkijkend op de 79e editie vielen een aantal zaken op. Allereerst natuurlijk de nieuwe locatie. City Resort’s Meeting & Event center, pal naast het station. Dikke plussen (locatie, gezellige bar, fijne samenwerking met City Resort crew) en kleine minnen (meerdere zalen, het was wat warm af en toe) waren te plaatsen. Ik denk dat we achteraf een heel positief gevoel hebben overgehouden.
Een toernooi ook zonder Arthur Schuering. Wij en enkele vierkampers op zondagmiddag hebben hem node gemist. Zijn vervanger, niemand minder dan arbiter / fotograaf Frans Peeters, heeft een prachtige collectie foto’s geschoten, waar we nog lang van kunnen en zullen nagenieten. Ook waren de verslagen weer snel op de site te vinden, en was het inhoudelijk – zoals we gewend zijn inmiddels – weer van hoog nivo en toch makkelijk leesbaar.
Dan het toernooi zelf. Zoals verwacht een strijd tussen 2 grootmeesters om de belangrijkste prijs, in het voordeel beslist van Predrag Nikolic. Daarmee schreef de LSG-er historie – als eerste schaker wint hij het toernooi 5 keer. Casper Schoppen, de coming man bij LSG, werd verdienstelijk gedeeld 2e. Het zijn mooie tijden voor LSG, nu nog een speellocatie voor volgend jaar.
Ik wil tot slot alle prijswinnaars nogmaals hartelijk feliciteren, en alle 349 deelnemers danken voor hun deelname en sportieve strijd. Ook een laatste woord van dank aan alle vrijwilligers die hebben bijgedragen aan de totstandkoming van dit toernooi. Heel graag tot volgend jaar, dan wordt het een extra speciale editie; het 80e Noteboom, in de tijd dat LSG haar 125e verjaardag viert.