Ronde 2

Op deze zonovergoten dag begonnen de 104 deelnemers vol goede moed aan de tweede ronde van de Noteboom vierkampen.

In de top vierkamp speelde Thomas Beerdsen met zwart een prima partij tegen Roger Labruyere. In een Lb5 Siciliaan kwam zwart al snel overwegend te staan en hij won dan ook vrij geruisloos.

Thomas Beerdsen speelde een goede partij

In de andere partij van de topvierkamp probeerde Arthur Pijpers in het spoor te blijven van zijn collega IM Thomas Beerdsen. Lang zag het er naar uit dat hij zijn kleine plusje zou verzilveren tot een vol punt. In tijdnood overzag hij echter de opgelegde winst in een paard loper eindspel met een pluspion. Tegenstander Onno Elgersma was er als de kippen bij om te profiteren van Arthurs misstap en offerde zijn paard voor wits laatste 2 pionnen.

Arthur Pijpers miste in het eindspel de winst

In de groep met de runners-up eindigden beide partijen in remise. De partij tussen Bram van der Velden en Dirk Floor was een correcte remise. Raoul van Ketel kwam na een gelijkopgaande opening steeds wat beter te staan, maar miste een opgelegde kans.

Ook in de overige groepen werd flinke strijd geleverd. In groep 8 won LSG-er Henk van der Scheer een mooie aanvalspartij van meisjeskampioen Dana Verheij. Hij staat nu samen met Alan Bakija op 2 uit 2 en mag morgen gaan uitvechten wie winnaar van deze groep wordt.


Overigens komt Henk ook in aanmerking voor de prijs van de speler met het mooiste handschrift, mocht deze er zijn. Soms lukt het ons zelfs met twee formulieren niet om een partij volledig te ontcijferen, zeker als er in de tijdnoodfase van alles gebeurt.

De speler met het mooiste handschrift?

Verder vragen wij uw aandacht voor de spectaculaire partij tussen Michiel Terwee en Jaël Wierenga. In hoge tijdnood met nog enkele seconden op de klok vond zwart een puike combinatie die tot mat leidde.

Partijen uit de eerste en tweede ronde kunt u hier naspelen.