Eline Roebers

Eline Roebers is met haar 16 lentes nog niet heel lang onder ons, maar haar (schaak-)palmares is nu al indrukwekkend. Jeugdwereldkampioene tot 14, een geweldige Olympiade in India, de IM titel, een spectaculaire TataSteel B-groep ervaring… Winst van het Daniel Noteboomtoernooi is voor elke zichzelf respecterende schaker een droom. Dit jaar doet Eline een gooi naar de winst, wat een enorme primeur zou zijn voor het Noteboom.

De organisatie van het Noteboom ondersteunt al jaren de deelname van dames aan haar toernooi in de vorm van extra Damesprijzen in de open groepen, en sinds enkele jaren met de introductie van de Familieprijs. We hopen dat Eline’s aanwezigheid zal bijdragen aan veel deelnemende dames, jong of oud.

Naast een rijkgevulde prijzenpot keren we, zoals elk jaar, diverse extra prijzen uit in de vorm van jeugd- en ratingprijzen. En vergeet de Clubprijs niet – een heerlijke taart voor de winnende club. De ranglijst wordt bepaald door de 4 beste scores in de Open groepen op te tellen. Clubs dingen automatisch mee voor deze leuke extra prijs wanneer minimaal 4 spelers van de club meespelen in de Open toernooien (ongeacht A, B of C).

Meld je dus aan, trek twijfelende clubgenoten over de streep en neem je schakende familieleden mee, en maak er een sportief, leuk en gezellig weekendje Leiden van!

Tot ziens op vrijdag 24 februari a.s in het Leonardo College in Leiden.

Rudy van Wessel