Verhitte gevechten in de eerste ronde

En dan hebben we het niet alleen over de partijen. De nieuwe locatie was nog niet helemaal berekend op zoveel mensen tegelijk waardoor de temperaturen in de diverse speelzalen behoorlijk opliepen. Zoals bij veel moderne gebouwen is er ‘climate control’ waardoor er weinig tot geen invloed kan worden uitgeoefend op de temperatuur. Vreemd genoeg konden de ramen dan wel weer open, maar dan is er natuurlijk altijd de afweging tussen de afkoeling en de eventuele geluidsoverlast van buiten.

Zoals altijd zal ik de meeste aandacht besteden aan de strijd om de Noteboomtitel in groep A. Gelukkig maakt onze fotograaf Frans Peeters geen onderscheid en worden er meer dan genoeg foto’s van alle groepen genomen. Vergeet dus niet een kijkje te nemen op de fotoalbums van Frans om te zien of u ook bent vastgelegd op de gevoelige plaat. Om de prestaties uit de B- en de C-groep niet helemaal te vergeten, zal ik elke ronde kort stilstaan bij de partijen die aan bord 1 worden gespeeld.

De eerste beslissingen aan de topborden waren opvallend genoeg twee overwinningen van spelers van LSG IntelliMagic. Zowel Predrag Nikolic als Casper Schoppen speelden allebei vrij snel en zagen hun tegenstander uiteindelijk de fout ingaan.

Predrag Nikolic met op de achtergrond Van den Dikkenberg – Van Wely (foto: Frans Peeters)

De topfavoriet had wat langer nodig om een punt bij te schrijven.

Tot zover de grote favorieten nog zonder puntverlies. Vlak daaronder enkele verrassingen in de vorm van een remise. Ratingfavorieten Mark van der Werf, Ivo Wantola en Fred Slingerland kwamen niet verder dan remise tegen hun op papier zwakkere tegenstander. LSG-er Jeroen Berrevoets zet zijn goede reeks van de laatste tijd voort en was terecht tevreden met zijn remise tegen IM Slingerland.

B-groep
In tegenstelling tot de A-groep eindigde hier de partij aan het topbord in remise.

C-groep
Hier werd er aan bord 1 een spannende strijd gevoerd met wisselende kansen en een zeer verrassende ontknoping.

Bord 1 van de C-groep (foto: Frans Peeters)

Geplaatst in Noteboom 2019