De organisatie van het Noteboom wenst al haar deelnemers een gezond, gelukkig en succesvol 2020!

Met gepaste excuses voor de lange radiostilte hoort u eindelijk weer van ons. Maakt u zich geen zorgen – het 80e Noteboom wordt een editie om niet snel te vergeten. U weet inmiddels dat ex-wereldkampioen Anatoli Karpov zijn opwachting zal maken in het 80e Noteboom. Menig schaker zal zijn debuut in het Noteboom op jongere leeftijd gemaakt hebben! Wilt u hem, en andere giganten zoals Jan Timman en Robert Hübner in actie zien, meldt u zich dan snel aan. De Oude Meesters kroon-vierkamp wordt gecompleteerd door 5-voudig winnaar Predrag Nikolic, jonkie in dit illustere gezelschap.

We spelen komend jaar op dezelfde locatie als vorig jaar, maar deze heeft een nieuwe naam gekregen. U leest hier meer over het nieuwe Fletcher-jasje waarin het welness-hotel tegenwoordig gegoten is. Enkele praktische zaken voorafgaand aan de 80e editie: wegens de Oude Meester vierkamp hebben we (omwille van ruimte) besloten om het aantal vierkampen voorlopig te maximaliseren op 18, d.w.z. 72 inschrijvingen. Het hart van het toernooi, het open toernooi in 3 niveau groepen, behoudt hierdoor haar capaciteit. We willen deelnemers die 6 ronden (te) zwaar vinden tegemoet komen door een 2e bye toe te staan (mits in ronde 1-4) en deze, net als de 1e bye, met een half punt te honoreren.

Meer nieuwtjes en informatie over de Oude Meesters vierkamp zullen binnenkort volgen – rest mij alle liefhebbers van het Noteboom alle goeds voor 2020 te wensen!

Rudy van Wessel
Toernooidirecteur

Geplaatst in Nieuws