AVG (privacy statement)

Met excuses voor het late tijdstip van plaatsing, willen we niet onvermeld laten dat de organisatie van het Noteboomtoernooi dient te voldoen, en voldoet, aan de recente regelgeving rondom het thema AVG (algemene verordening gegevensbescherming). De volledige tekst van ons Privacy Statement kan hier gedownload worden.

De korte samenvatting is dat wij uw gegevens zeer zorgvuldig beheren, en alleen de noodzakelijke details publiceren op onze website. Verder verlangen wij dat elke deelnemer akkoord is met plaatsing van foto’s, genomen tijdens het 79e toernooi waarop hij of zij afgebeeld staat, op onze website.  

Zij die twijfels mochten hebben over onze manier van handelen, adviseren we om een kijkje te nemen in de historie van het Noteboom. Editie 79 in 2019 zal niet anders zijn, uitgezonderd de locatie natuurlijk! In de informatie-mail die we op woensdag 20 februari zullen toesturen, leest u meer over de akkoordverklaring bij inschrijving.

Geplaatst in Geen categorie
3 reacties op “AVG (privacy statement)
 1. Eric schreef:

  In de historie van het Noteboomtoernooi is te zien dat er ook partijen van de deelnemers op de website worden gepubliceerd, inclusief de namen van de betrokken spelers. Omdat de website openbaar toegankelijk is, komen deze partijen, inclusief persoonsnamen, uiteindelijk ook terecht in commerciële databases zoals ChessBase.

  In het hierboven aangehaalde Privacy Statement wordt niet expliciet vermeld hoe de organisatie dit jaar zal omgaan met de partijnotaties. Wel staat er onder het kopje “Geen commercieel gebruik” over persoonsgegevens: “niet (…) anderszins commercieel ter beschikking stellen aan derden, zonder voorafgaande toestemming van de deelnemer”.

  Hoe zit dat precies? Worden partijnotaties inclusief persoonsnamen dit jaar nu wel of niet op de website gepubliceerd en is hier wel of geen expliciete toestemming van de betrokken spelers voor vereist?

  • Rudy schreef:

   Eric, dank voor je vraag. De partijen zijn eigendom van de Nt organisatie, en daarmee bepaalt zij wat wel en wat niet op het digitale scherm komt. Het overgrote merendeel gaat oningevoerd het papieren archief in. De hoogtepunten zullen worden belicht in verslagen op onze website. Aangezien deze openbaar toegankelijk is, kan dit leiden tot referenties op andere websites. We verkopen of geven de partijen niet actief door aan andere (commerciele) partijen.

 2. Eric schreef:

  Rudy, bedankt voor de heldere toelichting!