Nature and constitution of light quanta

Max Euwe zei al dat schaken geen wiskunde is. Toch zijn er veel schakers met een exacte achtergrond, zoals wis- of natuurkunde, dan wel interesse.

Foto boek Vincent 200x282Zo kennen we bij LSG Stefan van Blitterswijk en Arthur Pijpers (wiskunde), Ernst Gevers en Igor Coene (natuurkunde). Vincent Fructuoso heeft een boek geschreven dat een nieuwe theorie bevat over licht. Het is net uitgekomen.

De nieuwe theorie heeft wel wat vergelijkingen met het schaakspel. Bijvoorbeeld, het maakt een onderscheid tussen oneindig veel kwantumtoestanden die in theorie bestaan en de enige toestand van interactie die daadwerkelijk wordt gemeten, geobserveerd; Dit is te vergelijken met alle toestanden van analyse in je hoofd tijdens de partij en de enige toestand die daadwerkelijk op het bord komt!

Het boek is te bestellen via Bol.com.

7 reacties op “Nature and constitution of light quanta

  1. En dat terwijl Vincent volgens mij van huis uit psycholoog is. Ziet er zeer indrukwekkend uit! Signeersessie in DSC binnenkort?

  2. Klopt, maar ik heb meer in de natuurkunde boeken gezeten dan in de psychologie boeken! Haha, goed idee!

    Vincent

  3. Ik ga binnenkort ook maar eens een boek schrijven. Thema moeder aarde, de theorieën die erover bestaan en haar enige echte werkelijke toestand. Hoe dan ook, gefeliciteerd met deze mijlpaal, Vincent!

  4. Wiskundigen op LSG? Dan kan je niet om Associate Professor Marcel de Jeu heen, expert op het obscure gebied van Dunkl operators. En niet te vergeten de Banach lattices.

    “No complex mathematics are used in this book.” – Kijk, dat is nou goede reclame.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*