Nabeschouwing op het Zwitsers

Het was al bekend dat Jan-Willem de Jong en Aart van de Peut de -terechte- winnaars zijn geworden van het LSG-Zwitsers. Maar het ontbrak nog aan de eindstand en de uitslagen van de laatste ronde. Dat is inmiddels niet meer het geval.

De jeugd heeft het in groep A goed gedaan. Met name Senders had een fraaie TPR, ook Corstjens liet zien dat hij eraan komt. In groep B waren het eerder de senioren die vlamden. Hoogeveen en Kuiper behaalden in W-We uitgedrukt de beste prestatie en Van de Peut won overtuigend de B-groep. Dat externe vorm en Zwitserse vorm een relatie met elkaar lijken te hebben, is door Bloothoofd en Mol dit seizoen onderzocht. Het antwoord is dat ze een relatie hebben.

Als lijder van het Zwitsers was het soms een hele klus om de bye’s (vooral in de A-groep regende het bye’s) en helaas heel soms de ‘no shows’ in goede banen te leiden. Daar tegenover stonden echter weer leden die zich op de avond zelf meldden met de vraag: “Interne vanavond?”. Het hield elkaar redelijk in evenwicht en slechts in 2 of 3 gevallen kon er echt iemand zonder te spelen naar huis gaan.

De partijen, in ieder geval van de laatste paar rondes, werden ingevoerd door Luuk Hoogeveen, waarvoor veel dank. Ze zijn te vinden op het ledendeel. Dus ook de partijen van ronde 7. Daar kunt u de fraaie en voor het kampioenschap beslissende partijen van Jan-Willem en Aart nog eens naspelen.

Dit jaar deden er 57 schakers mee aan het Zwiters. Het zou mooi zijn als we dat aantal volgend jaar weer boven de 60 weten te tillen!

Uitslagen:

Uitslagen Groep A, 7de ronde
Wantola, Ivo Pijpers, Arthur rem
De Jong, Jan-Willem Van Wessel, Rudy 1-0
Straver, Robert Van der Werf, Mark 0-1
Van Wissen, Michiel Van Ketel, Raoul 0-1
Senders, Justin Hellenberg, Jan 1-0
Van ’t Hof, Eric Termeulen, Albert rem
Corstjens, Rolf Oei, Ik 1-0
Van Dorp, Quirinius Stork, Ornett 1-0
Erwich, Frans Oosterom, Erik rem
Uitslagen Groep B, 7de ronde
Van de Peut, Aart Heijboer, Herman 1-0
Van der Heijden, Jaap Zwinkels, Wim rem
Weiland, Harro Van den Biggelaar, Don rem
Aalders, Peter Schenkelaars, Robin 1-0
De Weert, Chris Dobbelaar, Ruud rem
Kuiper, Machiel Kuipers, Joris 0-1
Hoogeveen, Luuk Binnendijk, Daan 0-1
Bakker, Joop Schenkelaars, Vincent 1-0
Zeevaarder, Michiel Van den Bosse, Bart 1-0
Lam, Sikuan Hermans, Marcel 1-0
Uittenbogaard, Rob Kettenis, John 1-0
Bingen, Stanley Warkowsky, Gregor 1-0

12 reacties op “Nabeschouwing op het Zwitsers

  1. Robert,

    Klopt de eindstand wel? Bij mijn weten heb ik 4 punten gehaald. Mijn TPR is nu hetzelfde als na ronde 6…

  2. Oeps, je hebt helemaal gelijk. Eindstand A-groep klopt zeker, maar ik heb de stand van B-groep na ronde 6 erin gezet … Een bekend euvel in Swiss Master waar veel gebruikers tegenaan lopen. Zo weet ik uit betrouwbare bron dat zelfs ervaren gebruikers nog wel eens deze misser in Swiss Master begaan! Ik ga het aanpassen!

    • Dank Robert! Triviale fouten, alhoewel de eindstand in de B-groep wel enigszins verandert. Kniesoor die daar op let. In de tussentijd heb ik heb nu wel 4 punten en een beetje meer TPR. Hoera!

  3. Ik weet niet precies wat de vereisten zijn om deel te mogen deelnemen aan het Zwitsers maar als je openstelt voor niet leden denk ik dat het deelnemersaantal toch nog moet kunnen stijgen.

  4. Lsg 2 spelers blinken vooral uit in de interne en het zwitsers. Hopelijk is dat volgende week zaterdag ook het geval in de laatste ronde van de knsb

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*