Naar de keel vliegen

Alhoewel schakers rustige wezens zijn, vliegen ze elkaar zo af en toe naar de keel. Op het bord welteverstaan. Een mooi voorbeeld daarvan gebeurde in ronde 5. Adriaan Schouten speelde met een wit een erg mooie aanvalspartij. Na circa 15 zetten had hij bijna alle stukken bij de aanval betrokken. Tegenstander Kettenis probeerde met pionzetten de aanval af te weren, maar een koning kan weinig uithalen tegen een toren, paard en dame. Mocht Schouten zijn “my best 50 games” willen gaan publiceren, dan kan deze partij op de kaft.

Vanwege externe wedstrijden van LSG 4 en LSG 6 was de zaal al snel verlost van vers zuurstof. 22 interne en 32 externe schakers maakten dat het prettig vol zat in de speelzaal. Chris Molsbergen was dicht bij een verrassende remise tegen Leendert Pols. Chris had een grote tijdsvoorsprong en begon nadat hij in het middenspel een pion had verloren de ene na de andere krachtzet te spelen. Juist op het moment dat hij naar een totaal gelijk toreneindspel had kunnen afwikkelen, liet hij zich foppen en had Leendert de 40ste zet gehaald.

Na zijn winst tegen Van ’t Hof vorige week hield Luuk Hoogeveen deze keer Joop Bakker op remise. Dat bracht hem op een TPR van ruim 600 punten boven zijn eigen rating. Dat het remise werd leek een klein wonder want zelfs zonder dames vloog Bakker naar de keel van Hoogeveen. Maar het sloeg niet door (tot verrassing van beiden).

De uitslagen van ronde 5:

Bd White Black Results
1 Werf, van der M.J. (Mark) Pijpers, A. (Arthur) 0 – 1
2 Ketel, R. (Raoul) Heemskerk, W. (Wim) 1 – 0
3 Hellenberg, J.A. (Jan) Oosterom, E. (Erik) 0 – 1
4 Hoogeveen, L. (Luuk) Bakker, J.P.A. (Joop) ½ – ½
5 Erwich, F.A.G.M. (Frans) Straver, R. (Robert) 0 – 1
6 Schouten, A. (Adriaan) Kettenis, J. (John) 1 – 0
7 Serdijn, A.M. (Adinda) Schenkelaars, R. (Robin) 1 – 0
8 Verheijen, J. (Jan) Kuiper, M. (Chiel) 1 – 0
9 Vernooy, D. (Daan) Hof, van ’t E.C. (Eric) 0 – 1
10 Bingen, S.S.R. (Stanley) Walraven, M.G.A.M. (Maurice) 0 – 1
11 Pols, L.A. (Leendert) Molsbergen, C.J. (Chris) 1 – 0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*