Mooie Zwitserse Fragmenten

Voor de liefhebbers van fragmenten, hier een selectie van enkele kritische fragmenten uit het Zwitsers. Neem soms even de tijd om het diagram te doorgronden, want niet allemaal zijn ze even makkelijk!

6 reacties op “Mooie Zwitserse Fragmenten

  1. Robert, de witte dame van Rob stond in onze partij niet op b4 maar b5 dus dameruil was niet mogelijk. Na mijn Dc3 is De8 de equalizer volgens mijn computer. Was trouwens een goed gespeelde partij door Rob, had beter lot verdiend.

  2. Oeps. Ik heb het notatieformulier er nog eens bijgepakt (er is er maar 1) en daar staat de dame toch echt op b4. Maar goed, de reputatie van Rob is weer hersteld hierbij. Moet nu wel iemand anders vinden voor de meest dramatische zet van de avond. Ik zal het fragment niet aanpassen, want uiteindelijk is de dame op b3 terecht gekomen.

  3. Robert, respect voor het schrijven van alle verslagen en invoeren van de partijen. Hier zul je wel de nodige tijd aan kwijt zijn; mensen zoals jij houden de interne – en daarmee ook de club – levend!

  4. Dank voor de mooie woorden. Het heeft me aan het denken gezet en ik moet een bekentenis doen. Alle bijdragen zijn tot stand gekomen met doping. Zo, het is eruit.

    • Dat mat in vijf zou ik wel hebben gezien Robert, maar helaas stond de witte koning op f1 en niet op f2. (Vandaar 42… Dc1 schaak.) Nu was mijn voordeel volgens mijn engine slechts -23.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*