Modelronde LSG 3

In de vijfde ronde heeft LSG 3 zich van zijn beste kant laten zien. Het begon al ruim voor de wedstrijd. Meestal kan er wel iemand niet en moet er nog ergens een invaller vandaan getoverd worden, soms worden we zelfs geplukt door het tweede, maar deze keer traden we netjes in de basisopstelling aan tegen Promotie uit Zoetermeer.
Van de meeste partijen heb ik vooral de beginfase gezien, toen gebruikte mijn tegenstander heel veel tijd zodat ik alle borden van LSG 1 tot en met 4 op mijn gemakje kon bestuderen. Wat later had ik al mijn aandacht voor mijn eigen bord nodig en heb ik niet al teveel meer gezien van de andere partijen. Sorry als het daardoor soms een beetje summier is was ik te melden heb
Teamleider Robert had zich opgeofferd aan bord 1 tegen Promotie-vedette Bernard Bannink. Robert deed niet wat er van hem verwacht werd, in plaats zich te laten oprollen bleef Robert keurig overeind met een solide remise als resultaat.
Vincent deed ook al niet wat we van hem verwachtten, meestal timmert hij(vooral met wit) zijn tegenstanders hardhandig van het bord, maar Maarten van Zetten gaf geen krimp zodat ook hier het punt al redelijk vroeg gedeeld werd.
Q heeft gelukkig zijn partij ge-appt zodat ik hem eens rustig kon bekijken. Na een tamme opening besluit wit opeens tot een pionoffer voor wat aanval. Q pakt de eerste geofferde pion, daarna koelbloedig een tweede, wint daarna een kleine kwaliteit en tot slot nog een toren en zet wit vervolgens loepzuiver mat.
Ernst aan bord 3 had een grappige partij, hij wist op een zeker moment een witte loper op a2 op te sluiten met witte pionnen op a3, c2 en c3, en zwarte pionnen op c4, b5 en a6. Eigenlijk had hij dus geruisloos moeten winnen met een stuk meer, maar dat had toch nog heel wat voeten in de aarde. Hij mopperde over zijn gebrekkige techniek maar haalde wel keurig het punt binnen.
Van de partij van Eric weet ik alleen dat hij naar eigen zeggen ergens verloren gestaan heeft, dat moet dan in het toreneindspel zijn geweest. Maar zoals iedereen weet zijn toreneindspelen altijd remise, ook als je tijdelijk even verloren staat. Een halfje dus.
Chris stond met zwart al snel lekker maar het duurde nog een hele poos voordat hij in een lopereindspel uiteindelijk de vis op het droge sleepte.
Marcel aan het laatste bord speelde tegen tegen iemand die zijn eigen opening tegen hem speelde , dus eigenlijk tegen zichzelf . Geen wonder dat die partij remise werd, als was dat pas na een uur of vijf spelen.
Zelf had ik een bijzonder lekker potje, eigenlijk de reden dat ik het verslag wel wilde schrijven. Ik kreeg een Evansgambiet op het bord waarbij ik al snel blij was dat ik niet in zwart’s schoenen stond. Toen het hem eindelijk gelukt was om te rokeren en het ergste achter de rug leek, liet zwart een winnende combinatie toe waar ik dankbaar gebruik van maakte . Zie bijgevoegde partij.
Alles bij elkaar vier remises en vier overwinningen en dus een mooie 6-2 overwinning. Tijdens het eten kwamen de uitslagen van de concurrentie door en die waren lang niet ongunstig. Favoriet WSC bleek verloren te hebben en BSV Bennekom had gelijkgespeeld, met als gevolg dat BSV aan kop staat met 9 punten gevolgd door 3 teams op 8, waaronder wij. Het belooft een spannende slotfase te worden.. .

Tekst: Albert Termeulen

2 reacties op “Modelronde LSG 3

  1. Gelukkig was het dus niet mijn club promotie waar jullie van wonnen zoals ik toch echt dacht want dat had ik niet leuk gevonden…

  2. Aanvankelijk stond er in dit artikel “Botwinnik” op de plaats waar nu “Promotie” staat.
    Advocaten van LSG, Promotie en Botwinnik komen tzt met meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*