Maximale score LSG B

LSG B behaalde tegen de Zwarte Pion uit Lisse de maximale score. Voorlopig staan we dus ook op bordpunten voor LSG A, met dank aan “LSG A speler” Andreas Vogt.
Teamleider Jan Tolenaar vatte alle aangeleverde opmerkingen en partij(fragment)en samen
De eerste uitslag kwam van Alexander. Zijn partij ging e4 e6 d4 g6?! en de tegenstander liet hem in alle rust pc3-pf3-le3-dd2-lh6-h4-h5-hxg6-lxg7-dh6 doen en gaf vervolgens op na 14 zetten
en 35 minuten spelen. Hij heeft vrijdagavond langer gefietst dan geschaakt.
Invaller Andreas speelde op het eerste bord tegen iemand met een rating 1371. Misschien heeft het herenakkoord over redelijke teamopstellingen een amendement nodig.

De tweede invaller was Chris Roosendaal. Op het eerste gezicht won hij overtuigend, maar de computer dacht daar anders over. Het commentaar bij onderstaande partij is van Chris.

Folkert zelf dacht een redelijk vlekkeloze partij gespeeld te hebben maar bij nadere beschouwing was dat anders. Na afloop van de partij gaf zijn tegenstander aan dat 7.Pe1 echt niet kon. In twijfel en verwarring vond Folkert thuis nog een oud en stoffig theorieboek van Taimanov, waarin voor wit het -ook in de partij uitgevoerde- plan Pe1-c2-e3-d5 werd aangegeven. Gelukkig toch nog geen Alzheimer bij Folkert.

Om niemand het idee te geven dat Jan het London Systeem niet beheerst, begint zijn partij pas op zet 23.

Albert zorgde voor het zesde punt. Voor zover ik me kan herinneren speelde hij even briljant, kreeg een gewonnen stelling, gaf die even niet briljant weer weg en kreeg hem weer terug.

Linda’s tegenstander gebruikte de ruimte op de koningsvleugel om zijn pionnente ver op te spelen en de h-pion te verliezen. In wederzijdse tijdnood ontstond er een komedie van penningen op g3, waarbij Linda het laatst lachte.

Het was nog even spannend of het 8-0 of 7-1 zou worden. Voor zover ik me kan herinneren speelde Jeroen soepel naar een gewonnen stelling en gaf die weer weg en kreeg hem weer terug en gaf hem weer weg en kreeg hem weer terug omdat de vlag viel.

1. Andreas Vogt (z) – Adrie Albregtse 1-0
2. Alexander Polak – Rene Boudewijns 1-0
3. Albert Termeulen – Johan den Breejen 1-0
4. Chris Roosendaal – Wayne Welch 1-0
5. Linda Jap tjoen San – Joost van Hal 1-0
6. Jan Tolenaar – Rob van den Aardweg 1-0
7. Jeroen Berrevoets – Ewout Mueller 1-0
8. Folkert-Jan Geertsma – Tjerk Albregtse 1-0

De oplossing van Chris’ probleem is 13. ..,Pc6!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*