LSGeneraal kwam, zag en overwon

Afgelopen woensdag heeft LSG voor de tweede keer op rij de Europese teamcompetitie gewonnen. Vorige week deed Eelke verslag en konden jullie lezen dat Etienne Bacrot mee deed bij Bischwiller die ondanks dat toch maar een 6e plaats behaalde. Dit keer had hij versterking mee gebracht in de vorm van CaptainJames25 (2662) en FraGer68 (2525). Maar dit alles was lang niet voldoende om het vernietigende optreden van de mysterieuze LSGeneraal te voorkomen!

Na afloop was in de chat een post te lezen van GMAtomrod (Keith Arkell): “Wow at LSGeneral! May I be so bold as to ask the identity?”. Wie was toch die speler die de concurrentie werkelijk declasseerde? Arkadij Naiditsch (a.k.a. CaptainJames25) en Etienne Bacrot (a.k.a. AlphaEchecs) wisten in het begin van de avond nog wel een keer te winnen van onze held, maar konden daarna het moordende tempo niet meer bijhouden. Een blik op de individuele top 10 spreekt boekdelen. Werkelijk een enorm gat tussen de nummer 1 en de rest. Uiteraard hebben we de tegenstanders nog wat in het ongewisse gelaten en zijn we benieuwd wie ze er volgende keer bij gaan halen om wat meer tegenstand te bieden.

De revanche op Bacrot in de tweede ontmoeting van de avond was nog wel een moeizame overwinning. Na een furieuze start ontglipte de Franse GM nog bijna, maar een foutje in het eindspel deed hem uiteindelijk de das om.

Vijf LSG-ers in de individuele top 10 was uiteraard genoeg om ook de competitie deze keer te winnen. Ook hier is het verschil met de nummer twee enorm.

Het was ook goed te zien dat er zoveel LSG-ers (22!) meededen. Als er iemand niet in vorm is, is er altijd wel iemand die het stokje over kan nemen. Dit keer was het Cranmobbed die een uitstekend prestatie neerzette. Hij verloor alleen drie keer van AlphaEchecs, maar scoorde 12½ uit 13 in de overige partijen! Goed voor een TPR van 2587 en een 6e plaats in het individuele klassement.

Ook een aardig potje van Cranmobbed.

Boterhoofd en MitchyF deden het ook uitstekend hoewel hun TPR iets lager was dan hun eigen rating. Net buiten de top 5 vielen o.a. MasterSonnevanck, ArthurPijpers, DeBuurman, alsishawarhoofd en Ropie. Zij scoorden wel allemaal 30 punten of meer en dat is meer dan elke nummer 5 bij één van de andere teams!

Benieuwd naar wie er schuil gaan achter al deze namen? Doe zelf ook mee met de online activiteiten die elke week plaats vinden! Op vrijdag spelen we op chess.com de interne en op woensdag en zondag zijn er teambattles op lichess.org.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*