LSG7 verliest weer

Voor de 5e keer verloren. We doen het gewoon slecht of misschien zijn we wel te licht voor de 6e klasse. De 6e klasse is overigens de laagste klasse en dus kunnen we niet degraderen tenzij er volgend jaar een 7e klasse komt. Paul en Frank waren deze keer verhinderd en daarvoor vielen Chiel en Onur in, waarvoor dank.

Verslag van Luuk
Toen ik kort na het begin langs “mijn” borden liep zag het er uit dat we weer in zwaar weer terecht zouden komen. Onur was een stuk kwijtgeraakt en Christine was in een opening terechtgekomen die ze niet kende met het gevolg dat zo´n beetje op zet 12 haar damevleugelstukken weer in de beginpositie stonden. Een lichtpuntje was er bij Rob die zeker een plus had. Bij Gregor stond een spannende stelling op het bord waarbij ik geen idee had wie er beter stond en bij de rest moest de partij eigenlijk nog beginnen.
Even later vroeg Rob of ie remise mocht aanbieden want zijn voordeel was inmiddels verwaterd. Even gekeken bij de anderen en Onur stond nog steeds een stuk achter, bij Christine was het hard gegaan en had haar tegenstander een paar pionnen buitgemaakt maar bij Gregor zag het er goed uit. Zijn tegenstander had al niet aangedurfd om een kwaliteit te pakken want Gregor had flinke druk tegen de vijandelijke koning. Kortom Rob moest nog maar even doorspelen.

Helaas misrekende Gregor zich wat een toren kostte. Hm virtueel al met 3-0 achter en bij de rest nog geen plusje te zien.

Rob had op dat moment een symmetrisch eindspel met alleen nog de dames op het bord dus dat werd remise. Mijn tegenstander bood daarop ook remise aan wat ik accepteerde want ik dacht dat ie beter stond. Volgens Houdini stond het echter gewoon gelijk.

Terwijl ik nog stond na te praten met mijn tegenstander gaven Gregor, Onur en Christine op en werd het remiseaanbod van Peter geaccepteerd. Alleen Chiel en Ryanne waren nog bezig. Ryanne verloor en Chiel schreef over zijn eigen partij: “Mijn tegenstander Ciro Catalan, een jeugdspeler met een rating van 1647, opende d4, c4 en eerde zijn naam om er een Catala(a)n van te maken. Zoals meestal verdedigde ik met ‘de leeuw’ en kwam niet echt in gevaar. Op zet 17 had ik zelfs een behoorlijk voordeel kunnen verkrijgen, legde Ciro na de partij uit, door op h3 met de loper te slaan, hij moest die met de Dg2 xh3 nemen, want Dg2 en Tf1 stonden in, daarna had dan Pg4 moeten volgen met een vork op Kh2+ en Le3.
Loper in de doos, pionwinst en koningsvleugel in verval, winnende stelling voor zwart. Stom, heb ik helaas niet gezien en uitleg na de partij maakt het alleen maar erger. Het bleef spannend, bouwde toch langzaam een iets betere stelling op, waarna Ciro besloot op zet 30 remise aan te bieden. Heeft hij goed gezien, want bij het naspelen geeft de computer -2,17 voor hem aan. Ik zat wat krap in mijn tijd, zag ook niet direct de winst, als team hadden we al verloren, dus dacht ik: een ½ puntje is zo slecht nog niet. Wel spijt van, maar was toch een leuke zaterdagmiddag.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*