LSG5 gedegradeerd

Hoewel er nog één ronde te gaan is, is LSG5 gedegradeerd uit de 4e klasse. We hebben de laatste ronde een bye en kunnen daardoor niet meer boven onze concurrenten komen. In onze groep waren we met een gemiddelde rating van 1600hoog te zwak tegen de meeste clubs die minstens150 punten gemiddeld meer hadden dan wij. We wonnen alleen van Westland die zo’n 1700laag heeft. Op zich goed maar het was te weinig om ons te handhaven.
Topscorers bij ons waren Juri en Robin die een overscore van 1.85 respectievelijk 1.56 hadden en die ook als enige alle wedstrijden gespeeld hebben.
Ondanks dat we een 10mans-team hadden hadden we nog aardig wat invallers nodig. Klaus Becker, Bob van Dijk, Peter van der Hoeven, Marco de Mooij, Vincent Schenkelaars, Ivo Schoonman en Efstathios Tavridis hartelijk  bedankt daarvoor.
De borddetails van de laatste ronde:
Bord1 (Timardi)
Hier vergat Timardi dat ze de pion op g2 kon slaan. In plaats daarvan ruilde ze de dames en verloor het eindspel.

Bord2 (Robin)
Bord3 (Vincent)
Bord4 (Bob)
Bob had hier met 17. Dxe2 het stuk terug kunnen nemen maar speelde hier 17. Lg5. Na 17… Da6 was hij echter een stuk kwijt.
Bord5 (Juri)
Juri heeft in de partij glad verloren gestaan maar wist terug te komen tot bovenstaande stand. Opmerkelijk genoeg vind mijn computer dit gelijk staan terwijl je zou denken dat het paard hier een stuk beter is dan de loper. Zijn tegenstander speelde hier 37. Td1 waarop Juri 37… Pc3 speelde. De zucht die zijn tegenstander toen slaakte zal aan de andere kant van de zaal ook te horen zijn geweest, in ieder geval zat mijn kapsel volledig door de war. Na nog een paar zetten gaf zijn tegenstander op.
Bord6 (Luuk)
Hiervoor heb ik al meerdere kansrijke voortzettingen gemist maar dacht dat ik nog steeds heel goed stond en besloot tot het offeren van mijn paard op f5. Ik stond echter al slecht en dat werd er door het offer niet beter op. Uiteindelijk stond ik een stuk achter zonder compensatie en verloor.
Bord7 (Stef)
Stef kreeg het Smith-Morra gambiet tegen zich en had naast de gambietpion nog een andere pion gewonnen en stond hardstikke goed. In de diagramstelling heeft wit net 25. De7 gespeeld en hier begon Stef spoken te zien. Na 25… Tf6 staat de witte dame ingesloten en kan worden veroverd met Te8. Hij had helaas niet veel tijd meer en deed 25… Db8, nog steeds staat hij beter maar toen hij daarna nog meer spoken zag ging het verder bergafwaarts en verloor.
Bord8 (Lucas)
Hier speelde Lucas 18. Pd2 maar na 18… Pxd4 19. Pxe4 Pxb3 was hij een pion kwijt waarna er later nog een verloren ging en daarmee in feite de partij.

1 reactie op “LSG5 gedegradeerd

  1. Jammer! Zo te zien worden de partijen goed opgezet, maar gaat het tactisch af en toe mis. Dus de 15 LSG-5-spelers weten waar ze van de zomer op moeten trainen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*