LSG wint voor de 2e keer!

Nadat LSG op 19 april de nationale team battle voor de eerste keer won is het deelnemersveld behoorlijk sterker geworden. Steeds meer teams weten de weg te vinden naar de wekelijkse battle op zondag om 20.00 uur.

Heb je nog niet eerder meegedaan maak een account aan op lichess.org en sluit je aan bij team LSG.

Zondag 17 mei wist team LSG dit evenement voor de 2e keer te winnen. Na een ongekend spannende strijd tussen Schaakstad Apeldoorn, Sas van Gent, Kennemer Combinatie en LSG trokken we aan het langste eind. Wat hielp was dat onze eindbaas LSGeneraal het eindklassement won met maar liefst 49 punten!

Onze jeugleider Rob speelde een partij tegen een duidelijk op papier sterkere tegenstander met een leuke lokzet:

Zwart heeft hier zojuist Pf4 gespeeld. Wit kan uiteraard vervolgen met 0-0-0 en de partij gaat verder. De witspeler pakte echter gretig de pion met Lxf4 exf4 en Dxf4 waarna Rob zijn kans schoon zag en toesloeg met Lg5:

De witte dame gaat verloren. Na Dg3 volgt Lh4!

Een puike prestatie leverde ook Alishawarhoofd (een naam die vermoedelijk is ontstaan door de inspirerende teamleider Boterhoofd) met 28 punten. De overwinning op GM Hugo ten Hertog was een fraaie:

Wit heeft met Tc3 de zwarte dame onder vuur genomen. Hier zat Alisha ongetwijfeld op te hopen want er volgde ijzersterk Dxc3! waarna wit mat gaat na bxc3 La3+! Kb1 Txd1+ Pc1 Txc1#.

Het bleef na de overwinning nog lang onrustig op zoom.

Tot volgende week zondag iedereen!

Voor de volledigheid de uitslag:

Tekst: Boterhoofd

2 reacties op “LSG wint voor de 2e keer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*