LSG wint NK massakamp!

Uit de titel zou je kunnen opmaken dat het winnen van de massakamp (ter gelegenheid van het 150 jarig jubileum van de KNSB) het belangrijkste was. Maar dat was het niet. We hebben een ontzettend leuke schaakdag met 100 deelnemers achter de rug waarbij alle geledingen vertegenwoordigd waren (jong, oud, internationaal meester, huisschaker, mannen, vrouwen etc.) en er fanatiek werd gestreden om de eer en de beker door DD, Amsterdam West en LSG.
Lichte chaos natuurlijk aan het begin door allerlei last-minute wijzigingen maar rond half 11 zaten we na een kort woord van welkom door de voorzitters van DD en LSG achter het bord.
Bij de senioren werden in 26-tallen 2 partijen gespeeld (1 tegen iedere andere vereniging) en bij de jeugd werden er in 2 groepen van 9 spelers 6 ronden afgewerkt waarbij je alleen tegen spelers van de andere verenigingen uit kwam. Uiteraard werden de uitslagen bij de jeugd meegeteld in de stand van de totale massakamp.
Na de eerste ronde stond LSG op kop met 18.5 punt, gevolgd door Amsterdam West met 15.5 punt en DD met 15 punten.
In de pauze werden de spelers in de gelegenheid gesteld om wijze raad te krijgen van een waarzegster die door middel van kaarten vooruit blikte en vooral bij de verliezers in de ochtend de zwakke plekken genadeloos bloot legde!
In de middagronde kwam de leidende positie van LSG niet meer in gevaar maar kwam DD nog opvallend sterk terug en slaagde erin om de tweede plaats binnen te halen. De eindstand werd daarmee:

1. LSG 41 punten
2. DD 31.5 punten
3. Amsterdam West 24.5 punten

Bij de jeugd was overigens DD de bovenliggende partij met 8.5 punt, gevolgd door LSG met 8 en Amsterdam West met 2.5. De jeugd heeft de toekomst zoals ook gememoreerd tijdens de prijsuitreiking! Deze vond plaats rond half 6 door Dirk Hoogland, secretaris van de KNSB. Hij refereerde uiteraard naar het 150 jarig bestaan van de bond en zette de prijswinnaars in het zonnetje. De wisselbeker is voor LSG met natuurlijk de impliciete verwachting dat dit geen eenmalig evenement was! Het gezamenlijke buffet was de afsluiting van een zeer geslaagde dag.

1 reactie op “LSG wint NK massakamp!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*