LSG schakelt Krimpen uit in de beker

Vrijdag 3 februari mocht de regerend bekerhouder LSG in eigen huis aantreden tegen een zeer jong Krimpen aan den IJssel. De jeugd verweerde zich kranig, maar uiteindelijk gaf de ervaring de doorslag en kon LSG met een 3,5 – 0,5 zege zonder al teveel problemen door te gaan naar de laatste vier van Poule C. Daar wacht een zware uitwedstrijd tegen DD in Den Haag.

Er viel aanvankelijk niet heel erg veel spectaculairs te zien in deze wedstrijd. Arthur Pijpers wist met wit weinig te bereiken tegen Wiggert Pols in een theoretische Najdorf waarna de partij snel in remise eindigde. Michiel Bosman en Thomas Willemze hadden beiden technische eindspelen (tegen de jeugdige talenten Rhys Arnold en Alan Bakija) die ze na heel veel zetten om wisten te zetten in een overwinning. Daarmee was de match in feite al gespeeld.
Viel er voor de niet-aanwezige neutrale toeschouwers dan nog iets te beleven? Zeker wel! Met dank aan Jan-Willem de Jong. Hij was met zwart tegen Stefan Tabak goed uit de opening gekomen en wist de partij te bekronen met een fraaie combinatie. Op speciaal verzoek van Robert Straver, die de site graag interactiever zou willen maken, laat ik hierbij het fragment zien zonder zetten. Dan laat ik het aan de trouwe lezers om hun tactische vaardigheden aan te scherpen en het antwoord in de comments te vermelden.

PARTIJSTELLING JAN WILLEM (Zwart aan zet)

Zwart aan zet

Thomas Willemze

 
Rating
 
Rating
  Pijpers, A. (Arthur) 2447   Pols, W. (Wiggert) 2215 ½ – ½
  Jong de, J.W. (Jan-Willem) 2391   Tabak, S.R. (Stefan) 2139 1 – 0
  Willemze, T. (Thomas) 2359   Bakija, A. (Alan) 2075 1 – 0
  Bosman, M.J.T. (Michiel) 2350   Arnold, R.N.R. (Rhys) 1983 1 – 0
  Gemiddelde Rating: 2387   Gemiddelde Rating: 2103 3½-½

5 reacties op “LSG schakelt Krimpen uit in de beker

  • De partij ging als volgt:

   1…Te2! 2.Df4

   ( Na 2.Dd8+ Kg7 is heeft wit geen zet meer die zijn koning veilig kan houden. Bijvoorbeeld: 3.Txc7 Txg1+ 4.Kxg1 Te1+ 5.Kh2 De5+. )

   2…Txg1+ 3.Kxg1 Txg2+!! (dit was het idee) 4.Kxg2 De2+ 5.Kg3 De1+ 6.Kg2 Dxc3. En wit gaf op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*