LSG Rapid is gestart

De eerste 4 rondes zijn alweer gespeeld. Het jaarlijkse LSG Rapid toernooi bestaat uit 12 rondes in totaal, 4 per avond. Mocht je erg geschrokken zijn dat het al begonnen is … je kunt gewoon avond 2 en 3 nog meedoen! Normaliter zijn er tijdens Rapidschaak de play-offs gaande om het kampioenschap, maar dat is dit jaar (voor het 2de jaar op rij) al door Arthur Pijpers in een vroegtijdig stadium beslist.

Rapid schaak is een tussenvorm in het schaken. Het ligt je of het ligt je niet. Anders dan bij snelschaken heb je de tijd. Anders dan bij gewoon schaken heb je veel te weinig tijd. Hoe je omgaat met beide, alle tijd versus geen tijd, bepaalt mede of je het goed doet bij Rapid. Wat ook bij Rapid blijkt te helpen zijn ELO-punten. Ik zoek nog steeds naar de supermarkt waar je bij elke 15 euro een ELO punt krijgt, want je gaat verdomd goed door die punten schaken. Bij ons in de supermarkt kun je alleen munten voor beddegoed krijgen. Wie zit daar nou op te wachten.

Na 4 rondes gaat Rudy van Wessel aan de leiding en dan heeft hij al Wim Zwinkels en Ernst Gevers op het programma gehad. Maar de concurrentie ligt op de loer, want, omdat we Keizer-TPR systeem spelen, kunnen 2 goede of slechte potjes veel verschil maken. John Kettenis heeft een fraaie TPR en ook Stanley Bingen speelt qua TPR boven de 1500. Zijn er dan ook uitschieters naar beneden? Ja, die zijn er, maar zoals gebruikelijk hebben zij geld overgemaakt om niet in dit verslag genoemd te worden. Dank Frans, Ivo, Chris en Don!

Tot slot nog de melding dat de kast met al het materiaal is opgeruimd. De schoonmakers troffen aan: schaakboeken uit 1812, 2 dode muizen, genoeg accuzuur uit oude batterijen voor een aanslag, plastic stukken bij houten stukken (=mateloos irritant), uitslagen uit 2003, klokken die niet in hun doos zaten (daar zou Wilders eens wat aan moeten doen), bakjes (geen idee waar ze voor dienden, ze stonden er gewoon, de bakjes), snorharen van een oud-lid, een sok en 2 kilo marihuana. Vrijwel alles is weggegooid. High!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*