LSG pakt de online teambattle titel op Lichess!

27 december was het dan zover de grote finale van de teambattles op lichess: https://lichess.org/tournament/PNEod08a.
We gingen ongetwijfeld als grote favoriet deze grote finale in aangezien we veruit de meeste keren de teambattle hadden gewonnen. Maar via een aanwijsplek werden Schaakstad Apeldoorn en de Amsterdam Berserkers toegevoegd aan de grote finale. Daarnaast ging het standaard Arena format van 2 naar 3 uur. Al met al ingrediënten waardoor de brede maar ook enigszins vergrijsde selectie van ons vol aan de bak moest.

Iedereen werd derhalve opgeroepen deel te nemen en dit keer bij voorkeur ook eens de volledige speeltijd! Niet alles ging helemaal soepel; GM smeets (om de privacy te waarborgen en mogelijke voorbereidingen te omzeilen gebruik ik de lichess gebruikersnamen zodat niet te zien is om welke speler van LSG het gaat) bleek in een vakantiehuisje te zitten me wisselend WIFI bereik. Hierover wil ik nog slechts kwijt dat de teamleider hiervoor geen verlofaanvraag heeft mogen ontvangen. Een alleraardigste potje nog: https://lichess.org/fDG7uHtn/black#12 met een geinig eindstelling:

Ik sta nog even kort stil bij de top 10 van de avond:
Onze Pompie1973 werd onze topscoorder met 55 punten, een hele puike prestatie! Goed voor de vierde plek in het individuele klassement! Een mooi potje van onze held: https://lichess.org/7vwIPho1/white#0 met ook een fraaie slotstelling:

2e bij ons werd onze steun en toeverlaat LSGeneraal die begon met 8 overwinningen op rij. Vooral het volgende potje tegen sterke IM FirstKnight vond ik toch zeer fraai en ook zeer opmerkelijk hoe onze toekomstige wereldkampioen dat nog won: https://lichess.org/7yKvbU7d/white.

Brons ging naar ArthurPijpers die met een TPR van 2599 toch lekker bezig was. Dat je soms moet bikkelen blijkt wel uit de volgende partij: https://lichess.org/zhxRqoUr/white#68. In de volgende stelling ging het mis bij zwart:

Zwart speelde het al niet handige …Txd6 en na exd6 volgde ook nog cxd4 waarna wit d7 speelde en de pion niet meer was tegen te houden.

Net buiten het podium MasterSonnevanck met toch een zeer fraaie score en een overwinning op een wereldkampioen, dat kan toch ook niet iedereen zeggen! https://lichess.org/fewzfmg0/white.

Op plek 5 komen we IM DeBuurman tegen. Een mooi aanvalspotje waarbij zwart slecht ietsjes eerder is dan wit in de volgende partij: https://lichess.org/6IPPkj7b/black#46. Heerlijke slotstelling:

Mag ie mat?

Op plek 6 komen we MitchyF tegen. Een zeer belangrijke score op het eind tegen GM Federtiu van de uiteindelijke nummer 2 Paul Keres: https://lichess.org/YHn7352e/black.

DanielNoteboom eindigde op plek 7. Een zeer sterk begin van 7,5 uit 8 bracht hem op een TPR van ruim boven de 2600! Een mooi overwinning op amsberserker: https://lichess.org/yiFPMWeL/black.

Plekje 8 voor uw verslaggever Boterhoofd. Het was weer een zware avond, het schaken is al lastig en een aantal moesten continue in de zoom ervan weerhouden worden om er niet onmiddellijk mee te stoppen. Aangezien dit verslag niet op de jeugdsite komt kan hier wel laten zien waarom die gouden regel koning in veiligheid wel kan worden geschrapt. https://lichess.org/L6djtKdR/white#35:

De koning op e1 staat prima…

Een ander opmerkelijk rommelpotje leverde een leuk matje op, https://lichess.org/wcvrqos6/white:
Mat!

Nummer 9 onze op afstand zittende Paloma1103. Mooie streak aan het begin van 6 overwinnen op een rij. Daarnaast een kort maar krachtige overwinning op de sterke IM Zeveraar-Glen: https://lichess.org/XVZXLoIs/black.

Stelling na 19.De4 waarna zwart met 19… Rxd5! keihard toesloeg.

Tot slot plek 10 jawel voor onze eigen Hazebaas! Zelf niet helemaal tevreden zoals was te horen in de Zoom maar ook ver daarbuiten. Een ongekend talent om streaks met enen af te wisselen met streaks met nullen. Een fris aanvalspotje tegen concurrent Paul Keres, IM Nondrovski: https://lichess.org/g4d7ruyb/black.

Toen alle rookwolken waren opgetrokken na 3 uur bleken we met slechts 2 punten verschil eerste te zijn geworden! Met hangen en wurgen wisten we die 2 punten op het einde nog over te houden van een punt of 20 voorsprong.

Is er al bekend welke datum we vrij moeten houden voor de prijs sportploeg van het jaar in Leiden?

Rest mij iedereen te danken voor de deelname aan deze leuke opzet gedurende het Corona tijdperk. Een speciaal dankwoord uiteraard aan de organisator Govert die ons hoop heeft gegeven in deze bange dagen!
Iedereen alvast een gelukkig Nieuwjaar en tot volgend jaar!

Boterhoofd.

2 reacties op “LSG pakt de online teambattle titel op Lichess!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*