LSG op de 2e plaats bij debuut teambattle

Afgelopen zondag maakte LSG haar debuut in de teambattle op lichess. 24 leden hadden de weg gevonden naar lichess om hieraan deel te nemen. 2 uur lang vluggeren met het bekende tempo 3+2. Wanneer je een reeksoverwinningen achter elkaar maakt zijn er extra punten te verdienen en ook kun je berserk gaan voor extra punten. Vooral over dit laatste is er wat verdeeldheid over of dit nou een leuke toevoeging is of niet.

Bij beserken krijg je maar de helft van je oorspronkelijk tijd en ook geen increment. In de poule zitten 10 schaakverenigingen waarbij je niet tegen je eigen teamgenoten speelt.

De eerste helft van het toernooi stonden we nog bovenaan maar tijdens de laatste helft kregen de jonge honden van Apeldoorn het sein los te gaan leek het en met een werkelijk fantastische eindsprint eindigde zij uiteindelijk ruim boven ons op de eerste plaats. Een verdiende overwinning waar niets anders bij past dan de felicitaties vanuit Leiden.

Ik zou zeggen neem zelf een kijkje op de eindstand dan hoef ik hier niet op de website te verklappen welke schaker er schuil gaat achter welke gebruikersnaam.

Volgende week zondag om 20.00 uur een nieuwe battle waar we hopelijk gebruik kunnen maken van een aantal leden die nu verstek moesten laten gaan in verband met paasverplichtingen.

Voor degene die ook mee willen doen maak een account aan op lichess voor zover je deze nog niet hebt en ga vervolgens naar de teampagina van LSG om je aan te sluiten.

Hierin komt ook steeds een toernooi link met alle relevante informatie.

Voor volgende week overweeg ik een zoomlink erbij te sturen voor degene die dat leuk vinden om er wat meer interactie in te krijgen.

Reacties inzake ervaringen verneem ik uiteraard graag.

Uw teamleider Boterhoofd.

7 reacties op “LSG op de 2e plaats bij debuut teambattle

 1. Was zeker een leuke teambattle. Er ontbrak nog een goede teamstrategie.
  Een aantal nadenkers voor de teamcaptain:
  – een aantal aan te wijzen snelle toppers spelen alleen maar beserk
  – de potjes tegen Apeldoorn worden zo lang mogelijk gerekt
  – boer zoekt vrouw kijken wordt verboden

 2. Wat mij nog niet duidelijk is hoe de eindstand van een team wordt bepaald: telt elk punt van elke LSG’er mee of bv alleen die van de 10 hoogst geindigde Lsg’ers?

 3. Leuke avond, al was ik over mijn eigen wisselvallige spel niet tevreden. Ik vind het wel jammer dat ik niet weet wie sommige van mijn teamgenoten zijn; kunnen we net als op Chess.com een lijstje aanmaken en per mail onderling rondsturen?

 4. Ik vraag me af hoe we het gedaan hadden indien ze de optie tot berserken uit gelaten hadden. Toch wel scheef als de nr.1 zoveel nullen kan pakken en dan toch overtuigend wint.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*