LSG neemt revanche op Apeldoorn

Door: Boterhoofd

Leidsch Schaakgenootschap

LSG is sinds vorige week deelnemer aan de team battle. Een mooi initiatief om deze corona-tijd door te komen. De eerste team battle werd gewonnen door Schaakstad Apeldoorn, van harte bij deze nog! Zondag 19 april moest dan de revanche komen. Op een aantal spelers konden we nu rekenen die vorige week nog paas-verplichtingen hadden. Het aantal teams neemt iedere week toe wat natuurlijk mooi is om te zien! Het sterke Kennemer Combinatie werd toegevoegd in de eerste groep. Inmiddels bestaat het toernooi al uit 3 groepen van 10 deelnemers.

Deze keer werd het schaken aangevuld met een zoom-meeting voor de liefhebber bij team LSG. Het idee van een vereniging is tenslotte toch ook een beetje ouwehoeren met een drankje erbij. De tactiek kon nog even worden doorgenomen want vooral het zogenaamde berserken was nog niet helemaal duidelijk aan de kant van LSG.

Mooie dingen kunnen er gebeuren op zo’n avond zo was bij LSG fmolivierh in bloedvorm. Met een bescheiden rating wist hij menig gerenommeerde speler halve en hele punten af te pakken. Toch lekker als je na 20 zetten in de volgende stelling met wit tegen een IM de felicitaties in ontvangst mag nemen:

Volgende week zal paul Keres weer terugkeren in de hoogste groep, wij zullen proberen ook volgende week weer het verslag te schrijven!

Voor de volledigheid de uitslag:

4 reacties op “LSG neemt revanche op Apeldoorn

 1. De uitslag laat zien dat dit een overwinning is van het collectief. De nummer 2 en 3 hebben een paar handige(re) jongens aan de top maar de nummer 10 scoort duidelijk meer punten dan bij die teams. De LSG-ers vlak buiten de top 10 hadden ook rond de 30 punten.

  • Eelke,

   Dat blijft de kwaliteit van LSG.
   Over 20 borden worden we slapend kampioen.
   We winnen niet voor niets al decennia alle massakampen.

 2. hey, fmolivierh hier. Leuk dat ik schitterde deze avond. Soms zit het mee met snelschaken, en inderdaad ben ik in vorm.

  De reden van mijn monsterscore zit hem waarschijnlijk in het ‘beserken’ van mijn tegenstanders.

  Voor de niet-ingewijden, ‘beserk’ gaan houdt in dat je bedenktijd halveert en dat je zonder de 2 seconden extra per zet speelt. Daar staat tegenover dat je meer toernooipunten krijgt als je wint.

  Als sterkere tegenstander neem je dus extra risico als je tegen zwakkeren speelt en dat gaat nog weleens mis, daar heb ik lekker van geprofiteerd 🙂

  • Even de vorm doortrekken voor vanavond zodat we ook Europees kunnen schitteren! Vanavond om 20.00 uur zitten we weer klaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*